Wifi-6E-netwerken gebruiken met Apple apparaten

Wifi 6E gebruikt de 6-GHz draadloze band om snellere en betrouwbaardere draadloze verbindingen mogelijk te maken op ondersteunde apparaten. Lees hier hoe je de draadloze prestaties bij gebruik van wifi 6E met een Apple apparaat optimaliseert.

Wat je nodig hebt om wifi 6E te gebruiken

Om verbinding te maken met een wifi-6E-netwerk, heb je een van deze Apple apparaten nodig:

• MacBook Air (15-inch, M3, 2024)

• MacBook Air (13-inch, M3, 2024)

• iMac (24-inch, 2023)

• MacBook Pro (14-inch, november 2023) of MacBook Pro (16-inch, november 2023)

• MacBook Pro (14-inch, 2023) of MacBook Pro (16-inch, 2023)

• Mac mini (2023)

• Mac Studio (2023)

• Mac Pro (2023)

• iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max

• iPad Pro 11-inch (4e generatie) of iPad Pro 12,9-inch (6e generatie)

Om een wifi-6E-netwerk aan te maken, heb je een wifirouter of toegangspunt nodig dat wifi 6E ondersteunt en waarvan de 2,4-GHz of 5-GHz banden ook zijn ingeschakeld, bij voorkeur met één netwerknaam (SSID) voor alle banden.

Over wifi-6E-netwerken met beperkte compatibiliteit

Voor de beste prestaties met Apple apparaten moet de wifirouter die het netwerk levert, één netwerknaam gebruiken voor alle draadloze banden: de 2,4-GHz band, de 5-GHz band en de 6-GHz band van het wifi-6E-netwerk.

Als de router niet voor alle banden dezelfde naam gebruikt, identificeert jouw apparaat het netwerk als een netwerk met beperkte compatibiliteit. Het vindt dan de naam van het corresponderende 5-GHz netwerk en vraagt of je verbinding met het netwerk wilt maken voor een betere compatibiliteit.

• Als je 'OK' of 'Verbinden' selecteert, wordt jouw apparaat verbonden met het 5-GHz netwerk, waardoor je de voordelen van wifi 6E misloopt.

• Als je 'Niet nu' selecteert, blijft jouw apparaat het wifi-6E-netwerk gebruiken, maar is jouw algehele ervaring met sommige activiteiten via het netwerk mogelijk niet zoals verwacht.

Melding: 'Wil je ook verbinding maken met 'WiFi-5G'?'

iPad

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Mac

Als je de Wi-Fi-router beheert, kun je de configuratiewebpagina of -app gebruiken om de naam van elke band te bewerken, zodat alle banden dezelfde naam hebben. Jouw apparaat kan dan opnieuw verbinding maken met het wifi-6E-netwerk met volledige compatibiliteit. Raadpleeg voor meer informatie over netwerknamen en andere instellingen de aanbevolen instellingen voor wifirouters en toegangspunten.

De wifi-6E-modus op jouw apparaat uitschakelen

Voor wifi-6E-netwerken die zoals aanbevolen één netwerknaam gebruiken, kun je als je andere problemen ondervindt met jouw gebruik van het netwerk, de wifi-6E-modus uitschakelen wanneer je verbinding hebt met dat netwerk. Je apparaat gebruikt de 6-GHz band van dat netwerk dan niet meer. Het gebruik van wifi 6E op andere netwerken wordt niet beïnvloed.

Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Wifi'.

2. Klik op de Details-knop naast de naam van het wifi-6E-netwerk waarmee je verbonden bent.

3. Kies 'Uit' in het venstermenu naast 'Wifi-6E-modus'.

iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi'.

2. Tik op de naam van het wifi-6E-netwerk waarmee je bent verbonden.

3. Tik op 'Wifi-6E-modus' en vervolgens op 'Uit'.

Wifi 6E is niet beschikbaar in het vasteland van China. In Japan vereist wifi 6E iOS 16.2 of nieuwer of macOS 13.2 of nieuwer.