Je HomePod op een 802.1X-wifinetwerk gebruiken

De HomePod kan verbinding maken met 802.1X-wifinetwerken van universiteiten of bedrijven. Ontdek welke netwerken worden ondersteund en hoe je verbinding kunt maken.

De HomePod kan verbinding maken met de meeste 802.1X-wifinetwerken en afvangnetwerken waarvoor extra inlogstappen nodig zijn, zoals netwerken die worden aangeboden bij hotels of studentenflats. Als jouw 802.1X-wifinetwerk een uniek identiteitscertificaat vereist voor elk apparaat, installeer dan een configuratieprofiel om verbinding te maken.

Netwerkvereisten controleren

Je HomePod kan verbinding maken met 802.1X-wifinetwerken waarvoor geen eenmalig wachtwoord vereist is en die een van de volgende typen identiteitscontrole gebruiken:

• PEAP

• EAP-TLS

• EAP-TTLS

• EAP-FAST

Je HomePod configureren

Voordat je verbinding kunt maken met een 802.1X-wifinetwerk, moet je je HomePod configureren op een thuis- of persoonlijk wifinetwerk en vervolgens je HomePod en iOS-apparaat bijwerken naar de nieuwste softwareversie.

Verbinding maken met een 802.1X-wifinetwerk

Je kunt de wificonfiguratie van je iPhone of iPad delen met je HomePod, of je kunt een configuratieprofiel installeren om automatisch verbinding te maken.

De wificonfiguratie van je iPhone of iPad delen

1. Maak op je iPhone of iPad verbinding met het 802.1X-wifinetwerk.

2. Open de Woning-app.

3. Tik op de HomePod en tik vervolgens op het tandwielsymbool rechtsonder.

4. Tik op 'Verplaats HomePod naar [netwerknaam]'.

5. Nadat je HomePod verbinding heeft gemaakt met het nieuwe netwerk, tik je op 'Gereed'.

Een profiel gebruiken om automatisch verbinding te maken

Je kunt een configuratieprofiel installeren dat de HomePod automatisch verbindt met een 802.1X-wifinetwerk. Je netwerkbeheerder kan een profiel beschikbaar stellen via een website of een e-mailbericht. Tik op het profiel op je iPhone of iPad en kies vervolgens je HomePod. Als je je HomePod niet ziet, kies je 'Andere apparaten' en vervolgens je HomePod. Volg daarna de instructies om de installatie te voltooien.

Je MAC-adres zoeken

Op sommige wifinetwerken heeft je netwerkbeheerder het wifiadres van je HomePod nodig om toegang te verlenen. Je kunt dit als volgt vinden:

1. Open de Woning-app op je iPhone of iPad.

2. Tik op de HomePod en tik vervolgens op het tandwielsymbool rechtsonder.

3. Voor stereo-gekoppelde HomePod-luidsprekers scrol je omlaag, tik je op 'Luidsprekers' en houd je de individuele HomePod ingedrukt.

4. Scroll naar beneden om je wifinetwerknaam te vinden.

5. Tik op je wifinetwerknaam om je wifiadres weer te geven.

Als tijdens het configureren 'Sommige functies werken mogelijk niet op dit netwerk' verschijnt

Als je je HomePod configureert en het bericht 'Sommige functies werken mogelijk niet op dit netwerk' verschijnt, ben je mogelijk verbonden met een netwerk met beperkte mogelijkheden.

HomePod-stereokoppeling, persoonlijke verzoeken, timers, HomePod als intercom en thuisbioscoopaudio met HomePod en Apple TV worden niet ondersteund op netwerken die peer-to-peercommunicatie blokkeren. Neem contact op met je netwerkbeheerder als deze functies niet beschikbaar zijn.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.