De juiste e-mailaanbieder kiezen wanneer je een account toevoegt aan Mail

De naam van je accountaanbieder komt mogelijk niet overeen met het laatste deel van je e-mailadres. Lees hier welke aanbieder je moet kiezen wanneer je je account configureert in Mail.

Welke e-mailaanbieder moet je kiezen voor jouw e-mailadres?

Wanneer je een e-mailaccount toevoegt aan Mail in iOS, iPadOS of macOS, kun je kiezen uit een lijst van externe e-mailaanbieders.

• 'iCloud' is voor e-mailaccounts die eindigen op icloud.com, me.com, of mac.com.

• 'Microsoft Exchange' is voor e-mailaccounts die eindigen op onmicrosoft.com. Deze e-mailaanbieder moet je mogelijk ook kiezen als je een zakelijke Exchange-e-mailaccount hebt.

• 'Google' is voor e-mailaccounts die eindigen op gmail.com.

• 'Yahoo!' is voor e-mailaccounts die eindigen op yahoo.com.

• 'Aol.' is voor e-mailaccounts die eindigen op aol.com, aim.com en verizon.net.

• 'Outlook.com' kun je alleen kiezen wanneer je een account toevoegt in iOS, voor e-mailaccounts die eindigen op outlook.com, hotmail.com, of live.com.

Je kunt je Gmail-, Outlook- of andere e-mailaccounts op je iPhone toevoegen via 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts'.

Wanneer je een e-mailaccount toevoegt in Mail op de Mac, kies je 'Microsoft Exchange' voor e-mailaccounts die eindigen op onmicrosoft.com, en ook voor accounts die eindigen op outlook.com, hotmail.com, of live.com. Kies deze optie ook in macOS als je een zakelijke Exchange-e-mailaccount hebt.

Voor alle andere e-mailadressen selecteer je 'Andere', waarna je indien nodig je e-mailinstellingen handmatig kunt invoeren.