Als je HomeKit- of Matter-accessoire niet reageert in de Woning-app

Lees wat je moet doen als je 'Geen reactie' ziet naast een slim woonaccessoire van een andere fabrikant in de Woning-app.

Accessoires van één fabrikant reageren niet

Accessoires van meerdere fabrikanten reageren niet

Als accessoires van één fabrikant niet reageren

Controleer na elke stap of je slimme woonaccessoires reageren in de Woning-app.

1. Schakel Bluetooth in in de Instellingen-app op je iPhone of iPad, of in Systeeminstellingen op je Mac.

2. Start alle accessoires die niet reageren opnieuw op. Het kan zijn dat je de batterijen uit het accessoire moet halen en ze er weer in moet doen.

3. Kijk in de app van de fabrikant of accessoires die niet reageren in de Woning-app, een firmware-update nodig hebben. Als de accessoires niet reageren in de app van de fabrikant, moet je ze mogelijk opnieuw instellen.

4. Start eventuele bridges van andere fabrikanten en alle woninghubs (HomePod, HomePod mini en Apple TV) opnieuw op door ze los te koppelen van de stroomvoorziening en weer aan te sluiten.

5. Verwijder accessoires die niet reageren uit de Woning-app. Selecteer een accessoire, scrol omlaag naar de accessoire-instellingen en selecteer 'Verwijder accessoire'. Als je de optie om het accessoire te verwijderen niet ziet in de Woning-app, moet je het verwijderen via de app van de fabrikant. Nadat je de accessoires hebt verwijderd, volg je de instructies van de fabrikant om ze te opnieuw in te stellen en voeg je ze weer toe aan de Woning-app.

Als je accessoires nog steeds niet reageren, neem je contact op met de fabrikant voor support.

Als accessoires van meerdere fabrikanten niet reageren

Controleer na elke stap of je slimme woonaccessoires reageren in de Woning-app.

1. Update je iPhone, iPad of Mac naar de nieuwste software.

2. Sluit de Woning-app op je iPhone, iPad of Mac en open de app opnieuw.

3. Je iPhone, iPad of Mac moet verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk als je accessoires. Om je accessoires op afstand te kunnen bedienen, moet je een woninghub configureren.

4. Schakel Bluetooth in in de Instellingen-app op je iPhone of iPad, of in Systeeminstellingen op je Mac.

5. Start alle accessoires die niet reageren opnieuw op. Het kan zijn dat je de batterijen uit het accessoire moet halen en ze er weer in moet doen.

6. Kijk in de app van de fabrikant of accessoires die niet reageren in de Woning-app, een firmware-update nodig hebben. Als de accessoires niet reageren in de app van de fabrikant, moet je ze mogelijk opnieuw instellen.

7. Als je accessoires nog steeds niet reageren in de Woning-app, start je je apparaten opnieuw op:

1. Koppel je modem en router los van de stroomvoorziening en sluit ze vervolgens weer aan.

2. Koppel eventuele bridges van andere fabrikanten en alle woninghubs (HomePod, HomePod mini en Apple TV) los van de stroomvoorziening en sluit ze vervolgens weer aan.

3. Start accessoires die niet reageren opnieuw op. Het kan zijn dat je de batterijen uit het accessoire moet halen en ze er weer in moet doen.

4. Herstart je iPhone, iPad of Mac.

8. Controleer VPN- en beveiligingssoftware van andere makers om mogelijke netwerkverbindingsproblemen op te lossen.

Als je accessoires nog steeds niet reageren, neem je contact op met Apple Support.