Messages for Business gebruiken

Gebruik Messages for Business om via de Berichten-app te communiceren met Apple en andere bedrijven. Start een chatgesprek om bijvoorbeeld antwoord te krijgen op je vragen, afspraken te plannen, problemen te verhelpen en aankopen te doen.

Je hebt een iPhone, iPad of iPod touch nodig om Messages for Business te kunnen gebruiken. Je kunt ook reageren in je gesprekken via je Apple Watch of Mac. Messages for Business maakt gebruik van het telefoonnummer of e-mailadres dat aan je Apple ID is gekoppeld om berichten te versturen. Voor een optimale ervaring kun je het beste apparaten gebruiken waarop de nieuwste versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Een gesprek starten

Je kunt een gesprek starten via Kaarten, Safari, Siri en de zoekfunctie, of via de website of app van deelnemende bedrijven. Zoek het bedrijf en tik op de berichtknopverstuur bericht om het gesprek te starten.

Niet alle mogelijkheden zijn voor alle bedrijven beschikbaar, zoals het doen van aankopen of het plannen van afspraken via Messages for Business.

iPhone met uitleg over hoe je een gesprek start in Messages for Business

Een Messages for Business-gesprek verwijderen

Als je een bericht of gesprek verwijdert, kun je het daarna niet meer herstellen. Zorg er dus voor dat je de belangrijke gegevens uit je berichten bewaart. Een enkel bericht verwijderen:

1. Zoek het bericht, swipe naar links en tik op de knop PrullenmandNo alt supplied for Image.

2. Tik op 'Verwijder' om alle berichten in de reeks en het gesprek te verwijderen.

3. Tik op 'Nee' om berichten te blijven ontvangen van een bedrijf.

iPhone met uitleg over hoe je een bericht verwijdert

Als je later mogelijk het gesprek moet hervatten of als je berichten van het bedrijf wilt blijven ontvangen, houd je de reeks geopend. Als je je berichten voor een bepaalde tijd wilt bewaren, ga je naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Bewaar berichten'. Kies vervolgens hoelang je je berichten wilt bewaren.

Stoppen met het ontvangen van berichten van een bedrijf

Als je een Messages for Business-gesprek hebt afgerond en niet verwacht het gesprek later te hervatten, kun je het gesprek beëindigen en het ontvangen van berichten van het bedrijf stoppen.

1. Zoek het bericht, swipe naar links en tik op de knop PrullenmandNo alt supplied for Image.

2. Tik op 'Verwijder' om alle berichten in de reeks en het gesprek te verwijderen.

3. Tik op 'Ja' om het ontvangen van berichten van een bedrijf te stoppen.

iPhone met uitleg over hoe je het ontvangen van berichten kunt stoppen

Hulp krijgen

Als je hulp nodig hebt bij een Messages for Business-gesprek met Apple, neem je contact op met Apple Support. Voor meer informatie over het gebruik van Messages for Business voor andere bedrijven, kun je proberen rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.