Tips voor gebruikers schrijven

Deel je waardevolle kennis over Apple producten met de Apple Support Community door gebruikerstips te maken.

Gebruikerstips zijn informatieve tips en trucs die door leden van de community zijn gemaakt en door hen worden onderhouden om anderen te helpen met hun Apple producten en diensten. Wanneer je niveau 5 bereikt in de Apple Support Community, kun je nieuwe gebruikerstips schrijven. Als je dezelfde informatie hebt herhaald in verschillende antwoorden op vragen van andere leden, kan dit goede inhoud zijn voor een gebruikerstip. Iedereen in de community kan feedback geven over een gebruikerstip door te stemmen. Upvotes leveren punten op voor de schrijver van de tipDownvotes hebben geen invloed op de reputatie van de schrijver.

Een gebruikerstip maken

Als je een gebruikerstip wilt schrijven, selecteer je 'Create Tip' en selecteer je daarna het onderwerp waarover je de nieuwe gebruikerstip wilt maken.

Functies voor gebruikerstips

• De gebruikersinformatie van de schrijver wordt bovenaan elke gebruikerstip weergegeven.

• Leden van de community met niveau 5 en hoger kunnen feedback geven aan de schrijver via de opmerkingen onderaan elke gebruikerstip. Opmerkingen kunnen door andere gebruikers worden bekeken.

• Elke keer dat iemand je gebruikerstip upvoted, krijg je punten.

Richtlijnen voor gebruikerstips

• Wees zorgvuldig. Gebruikerstips worden onderhouden ten behoeve van de community.

• Wees behulpzaam. Als je niveau 5 of hoger hebt bereikt, laat dan opmerkingen achter om feedback te geven aan de schrijver van de tip.

• Denk goed na over de tekst. Voor gebruikerstips gelden de gebruiksvoorwaarden van de Apple Support Community en de tips worden volgens die voorwaarden gemodereerd.

• Houd rekening met anderen. Iedereen die dit voorrecht misbruikt, verliest zijn toegang tot het maken en bewerken van gebruikerstips.

Tips voor geweldige gebruikerstips

• Beperk de titel tot maximaal 45 tekens, zodat deze gemakkelijk te lezen is in zoekresultaten.

• Zet trefwoorden aan het begin van de titel van de gebruikerstip.

• Gebruik koppen en geordende lijsten om informatie te rangschikken.