Over Xsan in macOS Server 5.11.1 en macOS Server 5.12

Dankzijn de commandoregelprogramma's voor Xsan-beheer die nu zijn ingebouwd in macOS Big Sur, hebt u macOS Server niet meer nodig om Xsan-opslagnetwerken op te zetten en te beheren.

Om Xsan-opslagnetwerken op te zetten en te beheren, kunt u het commandoregelprogramma xsanctl gebruiken, dat is ingebouwd in macOS Big Sur en hoger. Deze tool biedt ondersteuning voor de nieuwste Xsan-functies en is compatibel met Quantum StorNext 7. Voor meer informatie over deze tool voert u man xsanctl in Terminal in.

In macOS Server 5.11.1 wordt de Xsan-configuratie-interface verborgen in nieuwe installaties van macOS Server, maar blijft deze normaal werken voor upgrade-installaties.

De Xsan-configuratie-interface is verwijderd uit macOS Server 5.12. Raadpleeg de Xsan-beheerhandleiding (Engelstalige pdf) voor meer informatie over de migratie naar de nieuwe tools.