SSD-modules installeren of vervangen in een Mac Pro (2023)

Lees hier hoe je SSD-modules installeert in een Mac Pro en hoe je Apple Configurator gebruikt om ze te configureren voor je Mac.

De SSD (solid-state drive) in Mac Pro is geïmplementeerd als een of twee opslagmodules, afhankelijk van de capaciteit. De SSD-modules worden gekoppeld aan en versleuteld door de Secure Enclave op de M2 Ultra-chip. Als je de SSD-modules vervangt, gebruik je Apple Configurator om ze te wissen en te configureren voor je Mac Pro.

Vereisten controleren

Voor het installeren of vervangen van de SSD-modules in je Mac Pro heb je het volgende nodig:

SSD-modules verwijderen en installeren

Ga pas verder nadat een back-up is gemaakt van alle gegevens op de bestaande SSD.

De gegevens op de bestaande SSD kunnen niet meer worden hersteld nadat een nieuwe SSD-koppelingsbewerking is gestart.

Voer deze stappen uit om SSD-modules te verwijderen of te installeren in je Mac Pro.

De firmware herstellen

Nadat je de nieuwe SSD-modules hebt geïnstalleerd, herstel je de firmware op je Mac Pro en wis je de interne flashopslag.

Meer informatie

Meer informatie over het installeren en vervangen van onderdelen in een Mac Pro (2023).