Als de Mac geen bestanden kan opslaan op een externe schijf

Probeer deze oplossingen als je bestanden kunt lezen vanaf een extern opslagapparaat dat rechtstreeks is aangesloten op de Mac maar er geen bestanden naartoe kunt schrijven.

Opslagruimte controleren

Als er onvoldoende opslagruimte vrij is voor het bestand, laat de Mac je dat weten. Als je meer opslagruimte beschikbaar wilt maken, verwijder je een of meer bestanden van het opslagapparaat. Je kunt mogelijk ook ruimte besparen door bestanden te comprimeren.

De structuur controleren

1. Selecteer het opslagapparaat in de Finder.

2. Kies in de menubalk 'Archief' > 'Toon info' of druk op Command-I.

3. In het infovenster dat wordt geopend, moet de vermelde structuur een van de beschikbare bestandssysteemstructuren in Schijfhulpprogramma zijn:

• APFS of Mac OS Uitgebreid: dit zijn Mac-structuren.

• MS-DOS (FAT) of ExFat: dit zijn structuren die met Windows compatibel zijn.

Schijfhulpprogramma ondersteunt de NTFS-structuur niet, waar je Mac mogelijk wel vanaf kan lezen, maar niet naartoe kan schrijven.

4. Als het opslagapparaat niet een van deze structuren gebruikt, gebruik je Schijfhulpprogramma om het opslagapparaat te wissen en opnieuw te formatteren.

Time Machine controleren

Als je Time Machine configureert om dit opslagapparaat te gebruiken voor Time Machine-reservekopieën, kun je het opslagapparaat alleen gebruiken voor Time Machine-reservekopieën, niet voor andere bestanden.

Machtigingen controleren

1. Selecteer het opslagapparaat in de Finder.

2. Kies in de menubalk 'Archief' > 'Toon info' of druk op Command-I.

3. Open in het infovenster dat wordt geopend de sectie 'Delen en machtigingen' onderaan en controleer of het aankruisvak ‘Negeer eigendomsrechten op dit volume’ is geselecteerd. Als je deze instelling wilt wijzigen, moet je mogelijk eerst op het hangslotGeen alt beschikbaar voor afbeelding klikken en een beheerderswachtwoord invoeren.

Controleren op fouten

Gebruik Schijfhulpprogramma om schijffouten op te sporen en te herstellen. Als Schijfhulpprogramma fouten vindt die het niet kan repareren of als geen van de andere oplossingen werken, gebruik je Schijfhulpprogramma om het opslagapparaat te wissen en opnieuw te formatteren.