Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Als je per ongeluk een beheerder in macOS Server blokkeert

Het algemeen beleid is van toepassing op zowel beheerders als gewone gebruikers in macOS. Verzeker je ervan dat je het beleid instelt zodat je beheerders niet onopzettelijk blokkeert.

Gebruik deze stappen om aangetaste gebruikersaccounts, inclusief beheerders, te ontgrendelen.

Als je een Open Directory-beheerder blokkeert

Gebruik dit commando in Terminal:

sudo pwpolicy -n /LDAPv3/ldapi://%2Fvar%2Frun%2Fldapi clearaccountpolicies

Als je een lokale beheerder blokkeert

1. Start de computer op in de modus voor één gebruiker. Om in de modus voor één gebruiker op te starten, houd je Command-S ingedrukt tijdens het opstarten.

2. Gebruik de volgende commando's om het algemene wachtwoordbeleid te verwijderen wanneer de shell-prompt verschijnt:

/sbin/fsck -fy /sbin/mount -uw / /bin/launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.opendirectoryd.plist /usr/bin/pwpolicy -n /Local/Default clearaccountpolicies

3. Nadat je de commando's hebt ingevoerd, druk je op Control-D om de computer normaal te herstarten.

Publicatiedatum: