Als verzoeken voor de root-URL worden doorverwezen naar de Wiki- of Xcode-voorzieningen in macOS Server

De voorziening Websites in macOS Server verwijst verzoeken voor de root-URL standaard automatisch door naar de Wiki- of Xcode-voorziening. Lees hier hoe je doorverwijzingen naar de Wiki- of Xcode-voorziening uitschakelt.

Als je de Wiki- of Xcode-voorzieningen inschakelt, worden verzoeken voor https://server.voorbeeld.nl automatisch doorverwezen naar https://server.voorbeeld.nl/wiki of https://server.voorbeeld.nl/xcode.

Doorverwijzingen uitschakelen

Om de Wiki-doorverwijzing uit te schakelen, geef je dit bestand een andere naam of verwijder je dit:

/Library/Server/Web/Config/apache2/other/COM.APPLE.WEBAPP.WIKI.conf

Om de Xcode-doorverwijzing uit te schakelen, geef je dit bestand een andere naam of verwijder je dit:

/Library/Server/Web/Config/apache2/other/COM.APPLE.WEBAPP.XCODE.conf

Je hoeft de voorziening Websites niet te herstarten nadat je deze doorverwijzingen hebt uitgeschakeld. De wijziging wordt onmiddellijk van kracht en blijft behouden wanneer de computer opnieuw wordt opgestart.

Deze wijziging wordt alleen opnieuw ingesteld als:

• de Wiki- of Xcode-voorziening wordt uitgeschakeld en vervolgens opnieuw wordt ingeschakeld.

• je een update uitvoert naar een nieuwere versie van de app Server.

• je de app Server opnieuw installeert.