Agenda voor Active Directory en LDAP-servers inschakelen

Gebruikers met een account in een Active Directory-domein of een LDAP-adreslijst die niet van Apple is, hebben mogelijk de Agenda-voorziening nodig. Lees hier hoe je hun toegang geeft.

De Agenda-voorziening in macOS Server gebruikt de MD5 Digest-methode. Door deze methode kunnen gebruikers niet inloggen bij de Agenda-server met hun inloggegevens van Active Directory. Lees hier hoe je gebruikers toegang geeft.

Wanneer je identiteitscontrole met onversleutelde tekst inschakelt, moet je ervoor zorgen dat je SSL inschakelt om de omgeving veiliger te maken.

Gebruik deze Terminal-commando's om identiteitscontrole met onversleutelde tekst voor Active Directory-gebruikers in te stellen:

1. Schakel identiteitscontrole met onversleutelde tekst in:

sudo serveradmin settings calendar:Authentication:Basic:Enabled = yes

2. Schakel identiteitscontrole met digest uit:

sudo serveradmin settings calendar:Authentication:Digest:Enabled = no

3. Herstart de Agenda-server:

sudo serveradmin stop calendar sudo serveradmin start calendar

4. Herstart de Adresboek-server:

sudo serveradmin stop addressbook sudo serveradmin start addressbook

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.