Het gedrag van het statusindicatielampje op de Mac Pro (2019)

Kom meer te weten over de verschillende patronen van het statusindicatielampje op je Mac Pro.

No alt supplied for Image

De Mac Pro (2019) en Mac Pro (Rack, 2019) hebben een statusindicatielampje aan de boven- of voorkant van de computer, naast de aan-uitknop. Aan de achterkant van de Mac Pro, bij de voedingspoort, bevindt zich een tweede statusindicatielampje.

No alt supplied for Image

Uitgeschakeld

No alt supplied for Image

Als de Mac Pro is uitgeschakeld, brandt het statusindicatielampje niet.

Ingeschakeld of in sluimerstand

No alt supplied for Image

Nadat de Mac Pro is ingeschakeld of in de sluimerstand is gezet, is het statusindicatielampje wit en blijft het branden totdat de computer is uitgeschakeld.

Geheugenfout

No alt supplied for Image

Als er een geheugendetectie- of gegevensfout optreedt, brandt het statusindicatielampje gedurende 0,2 seconde oranje. Dit wordt elke seconde herhaald. Controleer het geheugen en installeer of vervang het geheugen indien nodig.

Behuizing ontgrendeld of afdekking verwijderd terwijl de computer is ingeschakeld

No alt supplied for Image

Als de computer is ingeschakeld en je de behuizing ontgrendelt, of bij een Rack-model de afdekking of toegangsklep opent, brandt het statusindicatielampje 0,3 seconden ononderbroken oranje. Dit wordt herhaald totdat de behuizing is vergrendeld of de afdekking of toegangsklep weer is aangebracht.

Aan-uitknop ingedrukt terwijl de behuizing is ontgrendeld of de afdekking is verwijderd

No alt supplied for Image

Als de behuizing wordt ontgrendeld, of bij een Rack-model de afdekking wordt verwijderd, en de aan-uitknop wordt ingedrukt, brandt het statusindicatielampje een halve seconde ononderbroken oranje. Zorg ervoor dat de behuizing goed vastzit en vergrendeld is, of dat de afdekking is aangebracht en de hendels in de vergrendelde stand staan en probeer dan de Mac Pro opnieuw op te starten.

PCIe-kaartfout

No alt supplied for Image

Als de Mac Pro een probleem ondervindt met een PCIe-kaart, knippert het statusindicatielampje tweemaal oranje. Dit wordt herhaald totdat de computer wordt uitgeschakeld. Als je onlangs een PCIe-kaart hebt geïnstalleerd, lees je hier hoe je PCIe-kaartfouten op je Mac Pro kunt oplossen.

Firmwareherstelmodus

No alt supplied for Image

Als de firmwareherstelmodus van de Mac Pro actief is, knippert het statusindicatielampje drie keer snel oranje, drie keer kort oranje en drie keer snel oranje. Dit wordt herhaald totdat de computer wordt uitgeschakeld. Je moet mogelijk de firmware op je Mac Pro reactiveren. Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met een erkende Apple serviceprovider.