Gebruik 'Kaarten' op je iPhone om de locatie van je geparkeerde auto te vinden

Op een iPhone 6 of hoger met iOS 10 of hoger, kan 'Kaarten' een markering van de geparkeerde auto plaatsen wanneer je je iPhone loskoppelt van het Bluetooth- of CarPlay-systeem van je auto.

Voordat je begint

• Schakel 'Locatievoorzieningen' in: Tik in de Instellingen-app op 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen'. Schakel vervolgens 'Locatievoorzieningen' in.

• Schakel 'Belangrijke locaties' in: Tik in de Instellingen-app op 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem'. Schakel vervolgens 'Belangrijke locaties' in.

'Toon parkeerlocatie' in 'Kaarten' inschakelen

1. Tik in de Instellingen-app op 'Kaarten'.

2. Scrol naar 'Toon parkeerlocatie' en schakel de functie in.

'Toon parkeerlocatie' inschakelen in de 'Kaarten'-pagina van de Instellingen-app.

Ontvang meldingen over je geparkeerde auto

1. Tik in de Instellingen-app op 'Meldingen'.

2. Tik op 'Kaarten'.

3. Schakel 'Sta meldingen toe' in en selecteer het type meldingen dat je wilt ontvangen.

Een routebeschrijving opvragen naar je geparkeerde auto

• Zoek in Kaarten naar 'Geparkeerde auto'. Kies 'Geparkeerde auto' uit de resultaten om de locatie te bekijken, de locatie te bewerken of notities toe te voegen. Tik op 'Route' om vervolgens de route naar je auto te bepalen.

• Tik op het Zoekveld op je beginscherm. Tik op 'Geparkeerde auto' onder de Siri-suggesties om de routebeschrijving naar je auto op te vragen.

Je moet Bluetooth inschakelen en 'Kaarten' gebruiken op een iPhone 6 of hoger met iOS 10 of hoger om 'Toon parkeerlocatie' te gebruiken. 'Kaarten' markeert de geparkeerde auto wanneer je je iPhone loskoppelt van het Bluetooth- of CarPlay-systeem van je auto en de auto verlaat.