Wat is er nieuw voor bedrijven in macOS Ventura

Lees meer over de inhoud voor bedrijven die Apple heeft uitgebracht voor macOS Ventura.

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van je apparaat en worden aanbevolen voor alle gebruikers. Apparaatbeheerders kunnen software-updates beheren met behulp van een Mobile Device Management-oplossing.

Informatie over algemene verbeteringen vind je in dit artikel over updates voor macOS Ventura.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor details over de beveiligingsinhoud van deze updates.

macOS Ventura 13.6.4

Verhelpt het probleem dat Xsan-volumes niet meer automatisch worden geactiveerd.

macOS Ventura 13.6.2

14-inch en 16-inch MacBook Pro-computers met Apple silicon starten niet meer op met een zwart scherm of uitroepteken in een cirkel nadat de standaard verversingsfrequentie van het ingebouwde beeldscherm is gewijzigd.

macOS Ventura 13.6.1

Mac-computers met Intel-processors gebruiken niet langer de instellingen voor automatische updates voor software-updates die worden vertraagd door MDM.

macOS Ventura 13.5

• Netwerkconnectiviteit bij gebruik van de ingebouwde firewall is betrouwbaarder.

• Software-updates mislukken niet met de melding 'De basisbuild is niet compatibel met deze installatiemethode' wanneer uitstel van een software-update wordt geconfigureerd via MDM.

• Het beperken van software-updates tot beheerders leidt niet tot het mislukken van software-updates vanuit MDM.

• Zoeken naar beschikbare software-updates is betrouwbaarder.

macOS Ventura 13.4

• Je kunt nu inloggen met je Apple ID in Software-update om een bètaversie van een update te installeren. Zie de documentatie over 'AppleSeed for IT' voor meer informatie.

• Safari stelt nu een netwerkverkeerklasse in op basis van de eigenschap WebRTC-prioriteit.

• Bestanden kunnen nu wel worden geopend nadat je ze hebt verplaatst of hun naam hebt gewijzigd op een netwerkshare.

• Probleem opgelost waarbij de HDMI-uitvoer naar bepaalde hardware voor vergaderruimten geen video vertoonde.

• Inloggen met mobiele Active Directory-accounts werkt nu wel na ontgrendeling van FileVault als het netwerk offline is.

macOS Ventura 13.3

• MDM kan het modelnummer opvragen van Mac-computers met Apple silicon.

• Op profielen gebaseerde wifinetwerken krijgen standaard voorrang voor automatisch verbinden boven netwerken waarmee handmatig verbinding moet worden gemaakt.

• Platform SSO ondersteunt WS-Trust-federatie naar een andere identiteitsprovider.

• Accessoirebeveiliging geldt nu ook voor SD-kaarten.

• Lost een probleem op waardoor scans op software-updates geen resultaten opleverden bij het gelijktijdig starten van scans.

• Mac-computers die bij MDM zijn ingeschreven, starten na een software-update niet meer met tussenpozen op in de herstelmodus.

• Verhelpt een probleem waarbij MDM-vergrendelingen op een Mac met de Apple T2 Security-chip konden worden omzeild.

• Verhelpt een probleem waarbij het gebruik van Cisco AnyConnect een hoog CPU-gebruik kan veroorzaken.

• Het exporteren van videobestanden naar een Xsan-volume veroorzaakt niet langer een onverwachte herstart.

macOS Ventura 13.2

• Het is nu mogelijk in MDM om snelle beveiligingsmaatregelen te beperken en te installeren.

• Het commando profiles renew kan nu lukken voor een inschrijvingsprofiel wanneer CheckInURL wordt gewijzigd.

• Verhelpt een probleem waarbij macOS Recovery niet meer reageert na het selecteren van een taal.

• Verhelpt een probleem waarbij Systeeminstellingen vraagt om het bijwerken van de Apple ID-instellingen terwijl er geen Apple ID is aangemeld.

• Webloc-bestanden worden nu automatisch geopend in de standaardwebbrowser.

macOS Ventura 13.1

• Mac-computers onder toezicht met macOS Monterey 12.3 of nieuwer kunnen worden geüpgraded naar macOS Ventura 13.1 zonder dat een volledig installatieprogramma hoeft te worden uitgevoerd of authenticatie als beheerder nodig is.

• macOS ondersteunt nu de MDM-payload voor ACME-certificaten.

• Netwerklocatie-instellingen zijn toegankelijk vanuit Systeeminstellingen.

• Het is nu mogelijk in MDM om domeinen te specificeren waar cross-sitetracking is toegestaan in Safari.

• Bevat verbeteringen voor het beheren en weergeven van inlogonderdelen in Systeeminstellingen.

• Bevat verbeteringen van de betrouwbaarheid bij gebruik van DHCPv6.

• Verhelpt een probleem waarbij het netwerk af en toe niet meer reageerde in drukbezette wifi-omgevingen.

• Verhelpt een probleem waarbij printers werden verwijderd na een software-update.

• Verhelpt een probleem waarbij Rosetta 2 werd verwijderd na een software-update.

macOS Ventura 13.0

macOS Ventura bevat nieuwe functies zoals ondersteuning voor Declarative Device Management, verplichte internettoegang in de configuratie-assistent en Platform SSO.

Apparaatbeheer

• macOS ondersteunt nu Declarative Device Management voor alle inschrijvingstypen.

• Mac-computers die bij een organisatie zijn geregistreerd, moeten in de configuratie-assistent verbinding maken met een netwerk nadat ze zijn gewist of opnieuw zijn ingesteld.

• Met Platform SSO kunnen identiteitsproviders SSO-extensies bouwen die zich uitstrekken tot het macOS-inlogvenster.

• Migratie-assistent op een Mac die is ingeschreven bij MDM schakelt automatisch de overdracht van systeem- en netwerkinstellingen uit om beheerconflicten te voorkomen.

• Mac-computers kunnen reageren op commando's voor software-updates terwijl ze in de sluimerstand of in de Power Nap-modus staan.

• MDM kan de mogelijkheid beheren om login- en achtergrondonderdelen uit te schakelen via Systeeminstellingen en het aantal meldingen verminderen.

• MDM-instellingen zijn beschikbaar om Bluetooth-modificatie, handmatige profielinstallatie, universele bediening en accessoirebeveiliging te beperken.

• De payload SystemPreferences is verouderd, maar bestaande sleutels en de nieuwe sleutel DisabledSystemSettings blijven de overeenkomstige vensters in Systeeminstellingen voor macOS Ventura uitschakelen. Een toekomstige versie van macOS ondersteunt deze payload niet.

Oplossingen voor problemen en overige verbeteringen

• Verbetert de betrouwbaarheid van planning en meldingen van software-update voor InstallLater.

• Lost een probleem op waarbij het wifimenu niet beschikbaar was op het activeringsscherm na 'Wis alle inhoud en instellingen'.

• Lost een probleem op waarbij een software-update werd gestart maar niet werd gedownload.

• Lost een probleem op waarbij softwareupdate niet kon worden uitgevoerd doorlaunchd.

• Lost een probleem op waarbij softwareupdate --install resulteerde in een onverwachte herstart.

• Lost een probleem op waarbij PPPC-payloads voor Toegankelijkheid en AppleEvents de goedkeuringsprompts van gebruikers niet onderdrukten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.