Apple Remote Desktop (ARD) 3.9 gebruiken om een upgrade uit te voeren voor clientsoftware

Gebruik de Remote Management-software die beschikbaar is op je Mac om op afstand een upgrade uit te voeren voor clientsoftware.

1. Ga in de voorkeuren voor Remote Desktop (beheerapp) naar het paneel 'Beveiliging'.

2. Selecteer het aankruisvak 'Sta communicatie toe met oudere clients (minder veilig)'. Nadat je de clients hebt bijgewerkt naar Apple Remote Desktop 3.9 of nieuwer, kun je de selectie van dit aankruisvak ongedaan maken om de beveiliging te verbeteren.

3. Selecteer in het Remote Desktop-venster de client waarvoor je een upgrade wilt uitvoeren.

4. Kies 'Beheer' > 'Verstuur Unix-opdracht'.

5. Typ in het Unix-opdrachtvenster het commando voor het bijwerken van de clientsoftware. Typ bijvoorbeeld dit commando om de clientsoftware te upgraden naar versie 3.9:

/usr/sbin/softwareupdate --install RemoteDesktopClient-3.9.0

6. In het tekstvak naast 'Voer opdracht uit als: gebruiker', typ je root.

7. Klik op de knop 'Verstuur'.