iCloud-versnelling uitschakelen in OS X Server 5

Met de Caching-voorziening in OS X Server 5 kun je lokale kopieën van iCloud-inhoud opslaan voor je gebruikers. Je kunt deze service naar behoefte uitschakelen of opnieuw inschakelen.

OS X Server 5 voegt de mogelijkheid toe om iCloud-inhoud in de cache op te slaan, zodat gebruikers met meer dan één apparaat op hetzelfde netwerk iCloud-gegevens sneller kunnen synchroniseren. De gegevens worden tijdens de overdracht en op de schijf van de cacheserver veilig versleuteld.

Als je organisatie het cachen van iCloud-gegevens liever vermijdt, kun je deze functie uitschakelen met dit Terminal-commando:

sudo serveradmin settings caching:AllowPersonalCaching = no

Gebruik dit commando als je de instelling later opnieuw wilt inschakelen:

sudo serveradmin settings caching:AllowPersonalCaching = yes