Wijzig de SMB-verbindingslimiet in OS X Server 5

OS X Server 5 staat standaard 500 gelijktijdige SMB-verbindingen voor het delen van bestanden toe. Je kunt deze limiet verhogen of verlagen met behulp van Terminal.

Als je het delen van SMB-bestanden instelt op OS X Server 5, zijn maximaal 500 gelijktijdige verbindingen toegestaan. Je kunt deze instelling wijzigen met de opdracht MaxClients in Terminal.

Deze twee opdrachten stellen bijvoorbeeld het maximale aantal SMB-verbindingen in op 600 zonder serviceonderbreking:

sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server.plist MaxClients -int 600

sudo /usr/libexec/smb-sync-preferences

Als je de SMB MaxClients-waarde aanpast, moet je Activity Monitor gebruiken om ervoor te zorgen dat andere veelgevraagde services niet door deze wijziging worden beïnvloed. Het verhogen van SMB-limieten kan het gebruik van gedeelde systeembronnen verhogen, zoals het geheugen, netwerk en processorgebruik van je server. Zorg ervoor dat je server voldoende van deze bronnen heeft om meer gelijktijdige verbindingen te kunnen verwerken. Als dat niet het geval is, overweeg dan om de verbindingslimiet te verlagen door in plaats daarvan de MaxClients-waarde te verlagen.