Als je domeinen die eindigen op .local niet kunt herleiden of koppelen

Bonjour gebruikt het suffix '.local' om apparaten in de buurt te identificeren. Gebruik de suggesties in dit artikel als je interne netwerkdomein al het suffix '.local' gebruikt.

Mogelijk kun je unicast-DNS-namen niet herleiden of koppelen aan Active Directory-domeinen die eindigen op .local in OS X Yosemite. De Multicast Domain Name Service (mDNS) van Bonjour gebruikt het suffix '.local' voor de identificatie van apparaten die via Bonjour toegankelijk zijn. Overweeg om je privénetwerk te wijzigen en een ander domeinnaamsuffix dan '.local' te gebruiken om problemen met de domeinomzetting te voorkomen.

Als je een nieuw netwerk gaat opbouwen

Gebruik bij het plannen van naamgeving voor interne bedrijfsnetwerken in plaats van '.local' een domeinsuffix zoals het volgende:

.private

.intranet

.internal

.lan

Als je netwerk al bestaat

Je kunt een naam met twee labels gebruiken, zoals '.example.local' om je netwerk compatibel te maken met OS X Yosemite en Bonjour. Namen met twee labels voldoen aan de IANA-toewijzing van het lokale domein aan Bonjour.

Je kunt ook namen configureren met drie of meer labels ('host.example.local') om unicast DNS te gebruiken:

• Zorg ervoor dat de DNS een SOA-record (Start of Authority) '.local' heeft.

• Of gebruik een subdomein van '.local', zoals 'example.local'. In dit geval kun je een zoekdomein met twee labels toevoegen in de netwerkvoorkeuren, zoals 'example.local' en ofwel een SOA-record hebben voor 'example.local', ofwel een voor '.local'. Je kunt het zoekdomein dat je op je Mac wilt gebruiken instellen in Systeemvoorkeuren.

Meer informatie

Als je iOS-apparaten op je netwerk gebruikt, raadpleeg je 'Het herleiden van unicast DNS-namen die eindigen op .local lukt niet in iOS' voor meer informatie.