Apple Configurator: reservekopieën maken en gegevens terugzetten

Lees hier hoe u een reservekopie van de gegevens in Apple Configurator maakt.

Over reservekopieën in Configurator

U kunt Time Machine of een ander reservekopieprogramma gebruiken om een reservekopie van de gegevens in Apple Configurator (zoals apparaatconfiguraties, gebruikers, programma’s, documenten, iOS-versies en VPP-inwisselcodes) te maken en deze terug te zetten.

• Configurator bewaart de meeste gegevens in ~/Bibliotheek/Containers/com.apple.configurator

• Bovendien wordt het supervisiecertificaat bewaard in ~/Bibliotheek/Keychains en wordt de informatie over de koppeling van het apparaat bewaard in /var/db/lockdown

Zorg ervoor dat deze mappen ook in de reservekopie worden opgenomen.

Time Machine gebruiken om Configurator-gegevens terug te zetten

Als u eerder een reservekopie van de gegevens hebt gemaakt met Time Machine, kunt u Apple Configurator-gegevens ophalen met deze stappen:

1. Open Time Machine vanaf het menu Time Machine of het paneel Time Machine in Systeemvoorkeuren.

2. Druk op Command-Shift-G om naar een specifieke map te gaan.

3. Typ dit pad in het veld dat verschijnt: ~/Library/Containers/

4. Selecteer het onderdeel ‘com.apple.configurator’ in de reservekopie met de juiste datum.

5. Klik op Herstel om dit onderdeel vanaf een reservekopie te herstellen.

6. Selecteer het onderdeel ‘~/Library/Keychains’ in de reservekopie met dezelfde datum en klik op Herstel.

7. Als u moet toestaan dat eerdere apparaten onder supervisie opnieuw verbinding maken met de computer, selecteert u het onderdeel ‘/var/db/lockdown’ in de reservekopie met dezelfde datum en klikt u op Herstel.

Als u de reservekopie met software van een andere fabrikant hebt gemaakt, volgt u de instructies van deze software om ~/Bibliotheek/Containers/com.apple.configurator, ~/Bibliotheek/Keychains en eventueel /var/db/lockdown te herstellen.

Gegevens terugzetten naar een nieuwe Mac

Als u de gegevens in Apple Configurator wilt terugzetten op een nieuwe Mac (of op dezelfde Mac nadat u deze hebt gewist en opnieuw geïnstalleerd), moet u terugzetten vanaf een volledige reservekopie en niet specifieke bestanden herstellen. Na het terugzetten van een volledige reservekopie kunt u de nieuwe of opnieuw geïnstalleerde Mac gebruiken om apparaten te beheren die onder supervisie staan van de oude Mac met Apple Configurator.

Meer informatie

Als u apparaten hebt die onder supervisie van Apple Configurator staan en u de gegevensbestanden van Apple Configurator verliest, blijven de apparaten onder de supervisie van de Mac met Configurator. Apple Configurator kan geen reservekopieën van programma’s of gebruikersgegevens opnieuw installeren op die apparaten onder supervisie.

Het is uiterst belangrijk dat u een reservekopie van gegevens in Apple Configurator maakt als u VPP-codes gebruikt. Als een VPP-code is ingewisseld, houdt alleen de database van Apple Configurator bij voor welk apparaat die code is ingewisseld. Als deze database verloren gaat en het programma wordt verwijderd van het apparaat, kan Apple Configurator de ingewisselde code niet meer opnieuw gebruiken om het programma te installeren. U moet dan extra codes aanschaffen en inwisselen om het programma opnieuw te installeren op een apparaat.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.