De gastmodus is niet beschikbaar bij sommige IPv6-configuraties op AirPort-apparaten

Als je de gastmodus en IPv6 tegelijkertijd wilt gebruiken, moet je mogelijk een waarde toevoegen aan de instelling voor het gedelegeerde voorvoegsel op je AirPort Extreme, AirPort Express of AirPort Time Capsule.

Afhankelijk van hoe je IPv6-configuratie is ingesteld, is de modus voor gastnetwerken mogelijk niet beschikbaar op je AirPort-apparaat:

• Wanneer je voor de handmatige-routermodus of tunnelmodus een lengte voor het LAN-voorvoegsel opgeeft die gelijk is aan 64 bits, zijn er onvoldoende bits beschikbaar om een gastnetwerk toe te staan. In deze gevallen is het IPv6-gastnetwerk niet beschikbaar.

• Als er geen gedelegeerd voorvoegsel is opgegeven, wordt op het AirPort-apparaat een voorvoegsel van 64 gebruikt. Hierdoor wordt ook het gebruik van een gastnetwerk voor IPv6 uitgeschakeld.

Je kunt met AirPort-configuratieprogramma een IPv6-voorvoegsel van 48 instellen op je AirPort-apparaat. Zo kun je IPv6 en de modus voor gastnetwerken tegelijkertijd gebruiken.

1. Vraag je netwerkaanbieder naar je IPv6-instellingen.

2. Open AirPort-configuratieprogramma en selecteer vervolgens het AirPort-apparaat dat je configureert. Voer het apparaatwachtwoord in als hierom wordt gevraagd.

3. Klik of tik op 'Internet' en kies vervolgens 'Internetopties'.

4. Kies 'Handmatig' bij 'Configureer IPv6'.

5. Kies 'Native' of 'Tunnel' bij 'IPv6-modus' volgens de instructies van de netwerkaanbieder.

6. Voer het IPv6 WAN-adres, de standaardroute en andere informatie in die je van je netwerkaanbieder hebt ontvangen.

7. Voer een /48-adres in het veld 'Gedelegeerd IPv6-voorvoegsel' in. Klik op 'Bewaar' en vervolgens op 'Werk bij' om je AirPort-apparaat bij te werken.

Internet Options pane of Airport Utility