Informatie over het alleen-lezen systeemvolume in macOS Catalina

macOS Catalina wordt uitgevoerd vanaf een alleen-lezen systeemvolume en is afgescheiden van de andere bestanden op uw Mac. Wanneer u een upgrade uitvoert naar macOS Catalina, wordt een tweede volume aangemaakt en worden bepaalde bestanden mogelijk in de map 'Verplaatste onderdelen' gezet.

macOS Catalina wordt uitgevoerd op een afzonderlijk alleen-lezen systeemvolume met de naam 'Macintosh HD'. Dit volume is volledig afgescheiden van alle andere gegevens om te voorkomen dat kritieke bestanden van het besturingssysteem per ongeluk worden overschreven. Uw bestanden en gegevens worden opgeslagen op een ander volume met de naam 'Macintosh HD - Gegevens'. Beide volumes worden in de Finder als 'Macintosh HD' weergegeven.

No alt supplied for Image
In de app Schijfhulpprogramma van macOS Catalina kunt u zien dat 'Macintosh HD' het alleen-lezen systeemvolume is en 'Macintosh HD - Gegevens' de rest van de bestanden en gegevens bevat.

Het alleen-lezen volume wordt aangemaakt als u een upgrade uitvoert van een eerdere versie van macOS naar macOS Catalina. Bestanden of gegevens die u eerder op het opstartvolume opsloeg, worden nu op dit nieuwe volume opgeslagen. Sommige van deze bestanden worden mogelijk in een nieuwe map met de naam 'Verplaatste onderdelen' gezet. U kunt in deze map kijken als u bepaalde bestanden niet kunt vinden.

In macOS Catalina kunt u geen bestanden of gegevens meer opslaan op het alleen-lezen systeemvolume. Ook kunt u niet meer naar de rootdirectory ( / ) schrijven vanaf de commandoregel, bijvoorbeeld met Terminal.

Informatie over de map 'Verplaatste onderdelen'

Bestanden en gegevens die bij het aanmaken van de afzonderlijke volumes tijdens het upgradeproces niet meer naar de nieuwe locatie konden worden verplaatst, worden in de map 'Verplaatste onderdelen' gezet. De map 'Verplaatste onderdelen' staat in de map 'Gedeeld' in de map 'Gebruikers' (/Gebruikers/Gedeeld/Verplaatste onderdelen) en is beschikbaar via een snelkoppeling op het bureaublad. De map 'Verplaatste onderdelen' bevat een pdf-document met meer informatie over deze bestanden.