Apple Hardware Test gebruiken op de Mac

Apple Hardware Test (AHT) bevat een aantal diagnosefuncties waarmee je de hardware van je Mac kunt testen.

Nadat je hebt vastgesteld dat er sprake is van een hardwareprobleem met je Mac, kun je Apple Hardware Test gebruiken om te bepalen welk hardwareonderdeel de boosdoener is.

Als je Mac is uitgebracht na juni 2013, volg je in plaats hiervan de stappen voor het gebruik van Apple Diagnose.

Apple Hardware Test gebruiken

1. Koppel alle externe apparaten los met uitzondering van het toetsenbord, de muis, het beeldscherm, de ethernetverbinding (indien van toepassing) en de netvoeding. Als je niet alle overige apparaten loskoppelt, kan Apple Hardware Test mogelijk een foutbericht geven.

2. Plaats de Mac op een hard, vlak, stabiel en goed geventileerd werkoppervlak.

3. Schakel de Mac uit.

4. Schakel de Mac inGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

No alt supplied for Image
  5. Selecteer de gewenste taal en klik op de pijl naar rechts. Als je geen muis gebruikt, kun je met de pijl omhoog en pijl omlaag een taal selecteren. Druk vervolgens op de Return-toets.

6. Je start de test door op de knop 'Test', de T-toets of Return te drukken. Je kunt desgewenst de optie 'Voer uitgebreide test uit' inschakelen voordat je de test start. Er wordt dan een grondigere test uitgevoerd, die ook langer duurt.

7. Wanneer de test klaar is, kun je de resultaten bekijken rechtsonder in het scherm.

8. Klik op 'Herstart' of 'Zet uit' onder in het venster als je Apple Hardware Test wilt sluiten.

Meer informatie

• Sommige Mac-computers die zijn geleverd met OS X Lion v10.7 of nieuwer starten op met AHT via internet als AHT niet op de opstartschijf staat of als je tijdens het opstarten Option-D ingedrukt houdt. Hiervoor moet de computer via ethernet of wifi verbonden zijn met internet.

• Als je OS X Lion v10.7 of ouder gebruikt en AHT niet kunt starten, zoek je de OS X-installatieschijf met de naam 'Applications Install Disc 2' op. Plaats de schijf in de interne optische schijfeenheid of externe Apple SuperDrive voordat je de bovenstaande stappen uitvoert. Als je een MacBook Air (eind 2010) hebt, steek je in plaats daarvan de Software Reinstall Drive voor de MacBook Air in de USB-poort.