Je organisatie voorbereiden op iOS 10 en macOS Sierra

Als je systeembeheerder bent, moet je deze lijst doornemen en voorbereidingen treffen voordat je bijwerkt naar iOS 10 en macOS Sierra.

Wijzigingen met de komst van iOS 10

VPN-protocol

iOS 10 en macOS Sierra ondersteunen geen PPTP-verbindingen meer voor VPN-profielen. Lees meer informatie over deze wijzigingen in PPTP VPN.

Cryptografisch protocol

Het cryptografische protocol SSLv3 en het symmetrische-encryptiepakket RC4 worden in iOS 10, macOS 10.12, tvOS 10 en watchOS 3 uitgefaseerd.

After you update, by default, TLS clients or servers implemented with SecureTransport APIs won't have RC4 cipher suites enabled. They also won't be able to connect when RC4 is the only cipher suite available.

If you own a service or app which requires RC4, you should upgrade it to turn on cipher suites which are more secure.

Wijzigingen met de komst van macOS Sierra

Verplaatsbare thuisdirectory's

Vanaf macOS Sierra kun je geen verplaatsbare thuisdirectory's meer maken. Je kunt nog wel mobiele thuisdirectory's maken met netwerkaccounts die in de lokale cache worden bewaard. De thuismappen daarvan worden echter niet meer gesynchroniseerd met de thuisdirectoy's op het netwerk.

VPN-protocol

iOS 10 en macOS Sierra ondersteunen geen PPTP-verbindingen meer voor VPN-profielen. Lees meer informatie over deze wijzigingen in PPTP VPN.

Kernel core dumps

Als je kernel core dumps wilt verzamelen, moet je het nvram-commando gebruiken om de NVRAM-variabele boot-args correct in te stellen. Vanaf macOS Sierra moet je opstarten vanaf de herstelpartitie om dit commando te kunnen uitvoeren.

Cryptografisch protocol

Het cryptografische protocol SSLv3 en het symmetrische-encryptiepakket RC4 worden in iOS 10, macOS 10.12, tvOS 10 en watchOS 3 uitgefaseerd.

After you update, by default, TLS clients or servers implemented with SecureTransport APIs won't have RC4 cipher suites enabled. They also won't be able to connect when RC4 is the only cipher suite available.

If you own a service or app which requires RC4, you should upgrade it to turn on cipher suites which are more secure.

Directory-integratie

Vanaf macOS Sierra kunnen er waarschuwingen worden weergegeven wanneer je gebruikmaakt van RC4-encryptie voor Kerberos. Als je dit soort waarschuwingen ziet, wijzig je de configuratie in Active Directory om voortaan macOS-clients te ondersteunen. Lees hoe je voorbereidingen treft voor deze wijziging.

Xsan 5

Wanneer je bijwerkt naar macOS Sierra, zet de Xsan File System Manager (FSM) de metagegevens van je volume om in een nieuwe structuur. Lees hoe je voorbereidingen treft voor deze wijziging in Xsan.

Wijzigingen met de komst van macOS Server

De voorziening Software-update in macOS Server

De voorziening Software-update wordt uitgefaseerd en wordt in een toekomstige release verwijderd. Als je de voorziening Software-update wilt configureren in Server 5.2, moet je deze eerst inschakelen via het Weergave-menu.