Mac mini (begin 2006) en Mac mini (medio 2007): externe poorten en connectors

Meer informatie over de externe poorten en connectors van de Mac mini (begin 2006) en Mac mini (medio 2007).

Alle poorten en connectors die in dit artikel worden beschreven, vindt u aan de achterkant van de computer op het Input/Output-paneel (I/O).

No alt supplied for Image

De poorten en hun functies

Eén FireWire 400-poortNo alt supplied for Image

De Mac mini (begin 2006) en Mac mini (medio 2007) beschikken over een 400 Mbit/s FireWire-poort (IEEE 1394) van 8 watt. 400 Mbit/s is een theoretische maximumsnelheid. De werkelijke snelheid kan variëren. Deze poort wordt gebruikt door oudere iPod-modellen en apparaten van andere fabrikanten, zoals videocamera’s, externe vaste schijven en optische schijfeenheden.

Poort voor netsnoer

Deze poort is voor de aansluiting van de Mac mini (begin 2006) en Mac mini (medio 2007) op de voeding. Deze stroomconnector lijkt erg op de stroomconnector van een Apple Cinema Display. Maak dus een onderscheid tussen de twee connectors als u op de Mac mini (begin 2006) of Mac mini (medio 2007) ook een Apple Cinema Display aansluit.

Ethernet-poort (10/100/1000 Gigabit Base-T)No alt supplied for Image

De Mac mini (begin 2006) en de Mac mini (medio 2007) hebben een ingebouwde 10/100/1000 Gigabit Ethernet-poort. Deze computers kunnen worden aangesloten op een Ethernet-kabel van een kabel- of DSL-modem, hub, switch of router, of een andere Macintosh-computer. Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T-, 100Base-TX- of 1000Base-T-apparaat zijn. De poort detecteert automatisch welk type apparaat is aangesloten. U hoeft geen Ethernet/crossover-kabel te gebruiken om de computer aan te sluiten op andere Ethernet-apparaten.

BeeldschermpoortNo alt supplied for Image

De Mac mini (begin 2006) en de Mac mini (medio 2007) hebben een DVI-I-poort die DVI-compatibele beeldschermen ondersteunt. U kunt ook de meegeleverde DVI-naar-VGA-adapter gebruiken om een VGA-beeldscherm aan te sluiten. De computer ondersteunt analoge resoluties tot 1920 x 1080 pixels. Met een optionele DVI-naar-Video-adapter kunt u televisies, projectors of videorecorders aansluiten die S-video- of composite-connectors gebruiken.

Vier USB 2.0-poorten (Universal Serial Bus)No alt supplied for Image

De Mac mini (begin 2006) en de Mac mini (medio 2007) hebben in totaal vier USB 2.0-poorten. U kunt zowel USB 2.0- als USB 1.1-apparaten aansluiten op deze poorten.

De USB-poorten hebben USB-connectors van het type A, die elk vier pinnen hebben.

De USB 2.0-poorten bieden ondersteuning voor gegevensverkeer van lage snelheid, volledige snelheid en hoge snelheid van respectievelijk 1,5 megabits per seconde (Mbit/s), 12 Mbit/s en 480 Mbit/s.

Geluidsinvoerpoort/optische geluidsinvoerpoortNo alt supplied for Image

De geluidsinvoerpoort ondersteunt zowel digitale optische invoer als analoge geluidsinvoer.

Voor analoge audiolijninvoer wordt een mini-koptelefoonaansluiting van 3,5 mm gebruikt. De geluidsingang ontvangt stereosignalen op lijnniveau tot 24-bit stereo met een samplingsnelheid van 44,1-192 kHz. U kunt ook een miniplug-naar-RCA-kabeladapter gebruiken om stereoapparatuur op de computer aan te sluiten.

De optische digitale geluidsingang is van het formaat S/PDIF en gebruikt een standaard Toslink-kabel met Toslink mini-plug-adapter. De poort ontvangt maximaal 24-bit stereo met een samplingsnelheid van 44,1-96 kHz.

Koptelefoonaansluiting/uitvoerpoort voor optisch geluidNo alt supplied for Image

De koptelefoon/line-uitgang ondersteunt digitale optische geluidsuitvoer, analoge geluidsuitvoer met een 24-bits, 44,1-192 kHz D/A-converter, digitale uitvoer tot 24-bit stereo met een samplingsnelheid van 44,1-192 kHz en ondersteuning voor digitale audiocoderingen (AC3 en DTS). Voor analoge koptelefoon-/lijnniveau-uitvoer dient een standaard audiokabel met een metalen plug van 3,5 mm te worden gebruikt. Voor digitaal geluid kan een standaard Toslink-kabel met een Toslink mini-plug-adapter worden gebruikt.

BeveiligingssleufNo alt supplied for Image

In deze sleuf kan een slot met kabel worden aangebracht om de computer te beschermen tegen diefstal. Deze sloten zijn verkrijgbaar via de Apple Store.