Mac Pro (eind 2013): flashopslag verwijderen en installeren

De Mac Pro (eind 2013) kan maximum 1 TB interne PCIe-flashopslag hebben. Volg de instructies in dit artikel om flashopslag te verwijderen en te installeren.

De Mac Pro (eind 2013) heeft één sleuf voor flashopslag die toegankelijk is voor de gebruiker en de capaciteiten 256 GB, 512 GB of 1 TB ondersteunt.

Alvorens flashgeheugen te verwijderen, zorgt u ervoor dat u een reservekopie van de gegevens hebt gemaakt. Zorg er ook voor dat u een compatibel flashopslagapparaat gaat gebruiken.

Deel 1: de behuizing verwijderen

1. Zet de Mac Pro uit voordat u deze opent. Kies hiervoor Zet uit in het menu Apple ().

2. Laat de computer gedurende ongeveer 5 tot 10 minuten afkoelen als deze warm aanvoelt.

3. Raak de metalen behuizing van de Mac Pro aan om u te ontladen van eventuele statische elektriciteit.

• Belangrijk: u moet zich altijd ontladen van statische elektriciteit voordat u onderdelen aanraakt of onderdelen in een Mac Pro installeert. Als u wilt voorkomen dat u statische elektriciteit genereert, loopt u niet rond in de kamer totdat u het flashopslagapparaat hebt geïnstalleerd en de behuizing opnieuw op de computer hebt geplaatst.

4. Koppel alle kabels en het netsnoer van de Mac Pro los. Installeer geen flashopslag terwijl de Mac Pro is aangesloten op een stopcontact.

5. Schuif de vergrendeling van de behuizing naar rechts om deze te ontgrendelen.

macpro_unlatch_housing
  6. Til vervolgens de behuizing recht omhoog, haal deze van de computer en leg deze voorzichtig opzij.

macro_remove_housing

Deel 2: bestaande flashopslag verwijderen

1. Het flashopslagapparaat is bevestigd aan de videokaart met een T8-torxschroef.

macpro_remove_screw
  2. Verwijder met een T8-schroevendraaier de schroef waarmee het flashopslagapparaat aan de videokaart is bevestigd. Laat de schroevendraaier niet in contact komen met andere delen van de videokaart om schade te voorkomen.

3. Leg de T8-torxschroef op een veilige plaats. U hebt deze immers nodig bij de installatie van andere flashopslag.

4. Houd met één hand het flashopslagapparaat voorzichtig vast en til het voorzichtig omhoog om het los te maken van de connector van de flashopslag op de onderkant van het apparaat.

5. Wanneer het flashopslagapparaat is losgemaakt van de connector, trekt u het weg van de videokaart en plaatst u het in een beschermhoesje tegen elektrostatische lading (ESD).

macpro_removal
  6. Trek het flashopslagapparaat NIET weg van de videokaart totdat het volledig is losgemaakt van de connector om schade aan de connector te voorkomen.

macpro_removal_don't

Deel 3: flashopslag installeren

1. Alvorens de vervangende flashopslag opnieuw te installeren, controleert u de connector zorgvuldig. De flashopslag heeft een dunne sleuf die in de connector voor flashopslag past om een onjuiste installatie te voorkomen.

2. Plaats de flashopslag zodanig dat deze aansluit op de connector.

3. Houd de flashopslag parallel met de videokaart en plaats de contacten van de flashopslag in de connector voor de flashopslag van de videokaart.

4. Druk lichtjes omlaag totdat deze volledig is geplaatst. Forceer het flashopslagapparaat niet in de juiste positie. Als het flashopslagapparaat niet lijkt te passen, controleert u of u een compatibel apparaat gebruikt en of de inkeping van het flashopslagapparaat naar behoren is gericht zodat het aansluit op de connector voor flashopslag van de videokaart.

macpro_install_flash

-

5. Als het flashopslagapparaat op de juiste plaats zit, maakt u de T8-schroef die u eerder hebt verwijderd opnieuw vast. Laat de schroevendraaier niet in contact komen met andere delen van de videokaart om schade te voorkomen.

macpro_install_screw

Deel 4: de behuizing opnieuw plaatsen

1. Laat de behuizing voorzichtig zakken over de Mac Pro. Hierbij moet u ervoor zorgen dat u geen printplaten aanraakt.

2. U moet wellicht lichtjes drukken op de behuizing om deze volledig te plaatsen.

macpro_replace_housing
  3. Wanneer de behuizing volledig is geplaatst, schuift u de vergrendeling van de behuizing naar links om deze te vergrendelen.

macpro_latch_enclosure
  4. Als de vergrendeling van de behuizing niet helemaal naar links kan, controleert u of de behuizing naar behoren is geplaatst en probeert u het opnieuw.

5. U kunt nu een netsnoer, beeldscherm en andere randapparaten aansluiten.

6. Als de schijf nog niet is geformatteerd met een bestandssysteem of geen opstartbaar besturingssysteem heeft, start u op in de modus Internet Recovery door de toetsen, Command, Option en R ingedrukt te houden. Wanneer de computer is opgestart, kunt u OS X formatteren en opnieuw installeren of gegevens herstellen via een Time Machine-reservekopie als u er één hebt.