Pages '09: stijlen toepassen

Selecteer een stijl in de lijst met stijlen of klik op de knop Alinea, Teken of Lijststijl in de opmaakbalk en kies vervolgens een stijl uit het venstermenu.

Klik op de knop van de lijst met stijlen in de opmaakbalk om deze te openen of kies Toon stijlen in het menu Weergave.

Als u een stijl op een of meerdere alinea's wilt toepassen, selecteert u de alinea's die u wilt wijzigen of selecteert u een compleet tekstvak, een tabel, een tabelcel of een vorm die tekst bevat. Klik op de knop Alineastijlen in de opmaakbalk en kies vervolgens de stijl die u wilt toepassen.

Een alineastijl wordt op een gehele alinea toegepast. Als u een nieuwe alineastijl toepast op tekst die al van een stijl is voorzien, wordt de huidige alinea- of lijststijl vervangen.

• Als u een tekenstijl wilt toepassen, selecteert u de woorden die u wilt wijzigen of selecteert u een compleet tekstvak, een tabel, een tabelcel of een vorm die tekst bevat. Klik op de knop Tekenstijlen in de opmaakbalk en kies de stijl die u wilt toepassen.

• Een tekenstijl kan worden toegepast op geselecteerde tekst, zonder dat dit van invloed is op de marges, tekstuitlijning of andere opmaakelementen van alinea's of lijsten. Bovendien blijven de tekenstijlen behouden zelfs als u de alineastijl of de lijststijl van tekst wijzigt.

• Als u een lijststijl wilt toepassen, plaatst u het invoegpunt op de plaats waar u de lijst wilt beginnen typen en klikt u op de knop Lijststijlen in de opmaakbalk. Kies de stijl die u wilt toepassen en typ de lijst. Om elke nieuwe regel met een opsommingsteken of nummer te laten beginnen, drukt u op de Return-toets.

• Een lijststijl is van toepassing op een gehele alinea. Deze beïnvloedt de tekstweergave (zoals het lettertype, de tekstgrootte, enzovoort) niet. De tekstweergave wordt bepaald door de onderliggende alineastijl.

Als u in de lijst met stijlen geen teken- of lijststijlen ziet, klikt u op de knop voor het tonen van tekenstijlen of de knop voor het tonen van lijststijlen rechts onder in de lijst met stijlen.