Supervisie via de ether inschakelen op iOS-apparaten met behulp van Profielbeheer

Organisaties die zijn ingeschreven bij een apparaatinschrijvingsprogramma kunnen aan de hand van een geconfigureerde MDM-server (Mobile Device Management) Supervisie inschakelen op apparaten die in het apparaatinschrijvingsprogramma beschikbaar zijn.

Volg deze stappen om Supervisie in te schakelen op ingeschreven apparaten. Configureer de MDM-server in het portaal van het apparaatinschrijvingsprogramma alvorens aan de slag te gaan. Voor meer informatie over het beheer van het apparaatinschrijvingsprogramma, raadpleegt u het hulpdocument van apparaatinschrijvingsprogramma's.

1. Selecteer de lijst Apparaten in het webbeheer van Profielbeheer. Selecteer vervolgens het apparaat waarop u Supervisie wilt inschakelen. U kunt ook apparaten toevoegen aan een apparaatgroep om meerdere apparaten tegelijkertijd te configureren.

2. Klik op het tabblad 'Instellingen' wanneer het apparaat of de apparaatgroep is geselecteerd. Selecteer de optie 'Vraag aan gebruiker om apparaat in te schrijven'. Hierdoor wordt het apparaat opgedragen zich tijdens de volgende activering van het apparaat in te schrijven bij Profielbeheer.

3. Wanneer het apparaat is geselecteerd, kunt u de optie Supervisie (alleen iOS) inschakelen om supervisie via de ether bij de volgende activering van het apparaat in te schakelen.

U kunt ook andere opties inschakelen om de configuratie voor de gebruiker in te stellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen welke schermen aan de gebruiker worden getoond bij de configuratie van een iOS-apparaat.

Als u de supervisie via de ether wilt configureren met een MDM-server van een andere fabrikant, raadpleegt u de documentatie van dat product of neemt u contact op met de ontwikkelaar voor meer hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.