Koppelingen aanmaken en opmaken in iBooks Author

Lees hier hoe u koppelingen aanmaakt, koppelingen naar andere delen van hetzelfde boek toevoegt of koppelingen naar andere boeken toevoegt.

Een koppeling aanmaken

1. Selecteer de tekst of de afbeelding die een koppeling moet worden.

2. Als Koppelingsinfo niet is geopend, klikt u in de knoppenbalk achtereenvolgens op 'Info' en op de knop 'Koppelingsinfo'.

3. Klik in Koppelingsinfo op 'Koppeling'.

4. Kies 'Activeer als koppeling'.

5. Kies 'Webpagina' en voer de koppeling in in het veld 'URL'.

U kunt ook koppelingen naar afbeeldingen toevoegen of koppelingen aanmaken naar specifieke hoofdstukken, secties of paginanummers.

Koppelingen naar andere delen van hetzelfde boek toevoegen in een HTML-widget

Voor koppelingen binnen hetzelfde boek in een HTML-widget wordt de volgende standaardnotatie gehanteerd: ibooks://#type koppeling(inhoudsnummer).

• ibooks://#: alle koppelingen binnen hetzelfde boek beginnen met ibooks://#

• type koppeling: het inhoudstype waarnaar de koppeling verwijst (pagina, hoofdstuk of type afbeelding)

• inhoudsnummer: het nummer van het inhoudstype waarnaar de koppeling verwijst

Hier volgen enkele voorbeelden:

• Als u een koppeling naar pagina 10 wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#page(10)

• Als u een koppeling naar hoofdstuk 5 wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#chapter(5)

• Als u een koppeling naar hoofdstuk 5, sectie 2 wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#chapter(5.2)

• Als u een koppeling naar afbeelding 2.2 in de galerie wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#gallery(2.2)

• Als u een koppeling naar afbeelding 1.3 in een toets wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#review(1.3)

Koppelingen naar een ander boek in Apple Books toevoegen

Als u een koppeling naar een ander boek in Apple Books wilt aanmaken, moet u het artikelnummer van het boek weten. Het artikelnummer van een boek vindt u op de iTunes-voorbeeldpagina van het boek. Het nummer maakt deel uit van de URL. Bij de URL https://itunes.apple.com/nl/book/e.-o.-wilsons-life-on-earth/id888107968?mt=13 is het artikelnummer 888107968. Een koppeling naar dit boek wordt dus ibooks://assetid/888107968.

Als het andere boek in iBooks Author is aangemaakt, kunt u een koppeling naar een specifieke locatie in het boek aanmaken met behulp van de notatie in het gedeelte 'Koppelingen naar andere delen van hetzelfde boek toevoegen in een HTML-widget' hierboven. U moet dan het artikelnummer opnemen in de koppeling. Hier volgen enkele voorbeelden:

• ibooks://assetid/888107968#page(10)

• ibooks://assetid/888107968#chapter(2)

Koppelingen naar een specifiek onderdeel van een ander boek worden alleen ondersteund bij boeken die in iBooks Author zijn aangemaakt en niet de ePub-structuur gebruiken. Als u het artikelnummer van een ePub gebruikt en daarbij een paginanummer opgeeft, wordt de ePub wel geopend, maar niet op de juiste pagina. U kunt koppelingen met een artikelnummer ook gebruiken in andere programma's (bijvoorbeeld Mail). De koppelingen worden dan geopend in Apple Books.