Als u wordt gevraagd om een nieuwe iCloud-beveiligingscode aan te maken

Als u iCloud-sleutelhanger gebruikt in iOS 8.4 of lager of OS X 10.10.4 of lager, ziet u mogelijk het bericht 'Er moet een nieuwe beveiligingscode worden aangemaakt, omdat de servers van iCloud-sleutelhanger zijn gewijzigd'.

Dit geldt niet voor accounts waarop twee-factor-authenticatie is ingeschakeld. Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen', '[uw naam]' en vervolgens op 'Wachtwoord en beveiliging' om te controleren of twee-factor-authenticatie is ingeschakeld. Op de Mac kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op uw Apple ID en selecteert u 'Wachtwoord en beveiliging'.

Wanneer u het bericht ziet, kunt u het besturingssysteem van het apparaat bijwerken en doorgaan zonder de iCloud-beveiligingscode bij te werken. De iCloud-beveiligingscode wordt gebruikt om uw identiteit te verifiëren wanneer u iCloud-sleutelhanger op een nieuw apparaat configureert en wanneer u de iCloud-sleutelhanger herstelt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Tik in het menu van het bericht op 'Nu niet' en werk het apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS.

Als u niet bijwerkt, ziet u binnen 24 uur het bericht opnieuw.

Als u drie keer 'Nu niet' hebt geselecteerd zonder het apparaat bij te werken, wordt de iCloud-sleutelhanger uitgeschakeld en wordt het bericht over de beveiligingscode niet meer weergegeven. Wanneer iCloud-sleutelhanger is uitgeschakeld, heeft dit geen gevolgen voor de lokale sleutelhanger maar uw gebruikersnaam, wachtwoorden en andere sleutelhangeronderdelen worden niet bijgewerkt op uw apparaten. En u kunt de iCloud-sleutelhanger niet herstellen via iCloud.

Op een Mac

Klik in het menu van het bericht op 'Maak nieuwe code aan', minimaliseer het geopende venster en werk de Mac bij naar de nieuwste versie van macOS.

Als u klikt op 'Stel opnieuw in en schakel uit', wordt de iCloud-sleutelhanger verwijderd uit iCloud en uitgeschakeld op het apparaat. Dit heeft geen gevolgen voor de lokale sleutelhanger maar uw gebruikersnaam, wachtwoorden en andere sleutelhangeronderdelen worden niet bijgewerkt op uw apparaten.

Een nieuwe iCloud-beveiligingscode aanmaken

Wanneer u het bericht ziet, kunt u ook een nieuwe code aanmaken en iCloud-sleutelhanger op het apparaat blijven gebruiken.

Als u de iCloud-beveiligingscode wilt bijwerken, selecteert u 'Maak nieuwe code aan' en volgt u de stappen om een nieuwe code aan te maken.

Kies een code die u kunt onthouden. De iCloud-beveiligingscode wordt gebruikt om uw identiteit te verifiëren wanneer u iCloud-sleutelhanger configureert op een nieuw apparaat en wanneer u de iCloud-sleutelhanger herstelt.