Gebruik Profielbeheer om installatie van OS X-bètaversies te voorkomen

U kunt Profielbeheer gebruiken om ervoor te zorgen dat prelease-software niet wordt aangeboden aan Macs met OS X.

Installatie van OS X-bètaversies voorkomen

Gebruikers die zich hebben ingeschreven voor het OS X Beta-programma, kunnen prerelease-software van Apple op hun Macs zien. In OS X Server v3.2.1 en hoger kunt u Profielbeheer gebruiken om toegang tot prerelease-versies van OS X Yosemite te blokkeren die u vanuit dit programma kunt benaderen.

1. Voer de voorkeursdomeinnaam com.apple.SoftwareUpdate in.

2. Voer de sleutel van AllowPreReleaseInstallation in.

3. Stel het type sleutel in op Booleaans.

4. Zorg ervoor dat het aankruisvak onder de kolom Waarde niet is geselecteerd. Hierdoor wordt de waarde van de sleutel ingesteld op Onwaar.

Nadat u deze wijzigingen hebt bewaard, geeft u dit profiel door aan de clientsystemen. Macs met dit profiel kunnen geen prerelease-versies van OS X Yosemite via het OS X Beta-programma meer installeren.

Als u Profielbeheer niet gebruikt, kunt u uw eigen profiel aanmaken. Download dit bestand om een voorbeeldprofiel te zien. Verdeel uw profiel onder de clients via een e-mailbericht of webpagina. U kunt ook het profiel via de ether leveren en configureren of een MDM-server (Mobile Device Management) gebruiken om het profiel te verdelen.

Deze stappen blokkeren alleen de toegang tot prerelease-software van het OS X Beta-programma. Deze voorkomen de installatie van uitgebrachte OS X-versies niet.