OS X Server (Mountain Lion): de waarschuwing 'Er heeft zich een communicatiefout met de externe inhoudsserver voorgedaan' bij de start van de cacheservice

Onder bepaalde omstandigheden ziet u mogelijk een waarschuwing wanneer u de cacheservice van OS X Server probeert te starten: 'De service kan niet worden gestart. Er heeft zich een communicatiefout met de externe inhoudsserver voorgedaan.'

Volg deze stappen:

1. Controleer /Library/Server/Caching/Logs/Debug.log op berichten met de tekenreeks 'INVALID_DEVICE'. U kunt dit eenvoudig doen door dit commando in Terminal uit te voeren:

• grep INVALID_DEVICE /Library/Server/Caching/Logs/Debug.log

2. Als u berichten met de tekenreeks 'INVALID_DEVICE' vindt, stelt u het NVRAM van uw cacheserver opnieuw in door deze stappen uit te voeren.