OS X Server: het aanmaken van een nieuwe account in het programma Server versnellen

Lees hier een tip om het aanmaken van een nieuwe account in het programma Server te versnellen.

Het programma Server voert enkele intensieve taken uit op de achtergrond wanneer een nieuwe account wordt aangemaakt waarbij toegang tot voorzieningen, groepsrelaties en andere mogelijkheden worden verwerkt.

Als de duur voor het aanmaken van een nieuwe gebruikersaccount hinderlijk is, kunt u het proces versnellen door een tijdelijke wijziging aan te brengen in de werkgroepinstellingen.

1. Selecteer in het programma Server de optie 'Groepen' en dubbelklik op 'Werkgroep'. Dit is de standaardgroep waaraan alle nieuwe gebruikersaccounts worden toegewezen.

2. Als het aankruisvak 'Voeg leden toe aan Berichten-contactpersonen' is ingeschakeld, schakelt u dit uit totdat u alle nieuwe gebruikers hebt aangemaakt.

3. Nadat u alle gebruikersaccounts hebt aangemaakt, schakelt u 'Voeg leden toe aan Berichten-contactpersonen' indien gewenst opnieuw in.

Het programma Server verwerkt al deze verbindingen tegelijk en de nieuwe gebruikers worden contacten waarmee u kunt chatten via de voorziening Berichten.