Lion Server: pushmeldingen handmatig opnieuw starten na een certificaatwijziging

Lees hier meer over het handmatig opnieuw starten van pushmeldingen na een certificaatwijziging.

Als je pushmeldingen gebruikt en:

• de iChat-voorziening van Mac OS X Server v10.6 eerder hebt geconfigureerd om SSL te gebruiken en vervolgens een upgrade naar Lion Server hebt uitgevoerd

of

• certificaten in Lion Server hebt gewijzigd (bijvoorbeeld omdat een certificaat was verlopen),

... moet je wellicht de instellingen van het certificaat voor pushmeldingen handmatig wijzigen.

Het certificaat wijzigen dat wordt gebruikt door de voorziening voor pushmeldingen

1. Stop alle voorzieningen die gebruikmaken van pushmeldingen (zoals Mail, als pushmeldingen zijn ingeschakeld, iCal-server, Adresboek-server, enz.).

2. Stop de meldingenserver met behulp van het volgende commando:

sudo serveradmin stop notification

3. Voer dit commando uit:

sudo serveradmin settings notification:sslKeyFile="(path)"

...waarbij (path) het volledige pad is naar het gewenste SSL-certificaat (waarschijnlijk /etc/certificates/hostname.GUID.concat.pem).

4. Voer indien van toepassing dit commando uit:

sudo serveradmin settings notification:sslCAFile="(path)"

...waarbij (path) het volledige pad is naar een SSL-ketenbestand/intermediair CA-bestand dat is aangeleverd door de leverancier van het SSL-certificaat (waarschijnlijk /etc/certificates/hostname.GUID.chain.pem).

5. Start een voorziening die pushmeldingen gebruikt om te controleren of de voorziening nu meldingen gebruikt.