Over payloads van APN- en mobiele profielen in Apple Configurator 2.1

Alles over de verschillen tussen hoe Apple Configurator 2.1 payloads van APN- en mobiele profielen verwerkt.

Apple Configurator 2.1 gebruikt de mobiele payload (geïntroduceerd in iOS 7) om APN-instellingen te definiëren, in plaats van de oudere APN-payload die werd gebruikt in Apple Configurator 2.0 en eerder.

Met Apple Configurator 2.1 kunt u profielen installeren met elke payload, maar u kunt een profiel dat een APN-payload bevat beter niet bewerken met Apple Configurator 2.1.

Als u een profiel dat een APN-payload bevat, bewerkt met Apple Configurator 2.1, wordt dit omgezet naar de nieuwere mobiele payload, maar de payloadgegevens worden dan niet correct ingedeeld. Als u de nieuwe payload wilt gebruiken, verwijdert u de omgezette mobiele payload en voegt u een nieuwe mobiele payload toe:

1. Kies ‘Data APN’ in het menu ‘Geconfigureerd APN-type’.

2. Voer de APN-naam in.

3. Als u PAP-identiteitscontrole gebruikt, kiest u ‘PAP’ in het menu ‘Data APN-identiteitscontroletype’. Als u CHAP-identiteitscontrole gebruikt, kiest u eerst ‘PAP’ in het menu en selecteert u vervolgens ‘CHAP’.

4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de APN in.

5. U kunt optioneel ook uw proxyserveradres en -poort invoeren.

6. Navigeer uit het laatste tekstveld met de tabtoets en bewaar uw profiel.