OS X Server: wat is nieuw in Server 4

OS X Server 4 bevat nieuwe functies en verbeteringen. Lees hier meer over de nieuwe functies in Server 4.

OS X Server 4 bevat het volgende:

• Bijgewerkt voor OS X Yosemite en iOS 8.

• SMB3 is het nieuwe standaardprotocol voor het delen van bestanden in OS X Yosemite. SMB3 versleutelt en ondertekent gegevens in transit en voorkomt zo dat ermee wordt geknoeid of dat gegevens worden onderschept.

• Cacheserver ondersteunt de registratie van een IP-adresbereik voor het plaatsen van inhoud in de cache in netwerken zonder NAT.

• Ondersteuning in Profielbeheer voor nieuwe functies in iOS 8 en OS X Yosemite, waaronder Handoff en de push-installatie van OS X-bedrijfsapps en iOS media-activa, waaronder pdf-, ePub- en iBooks Author-bestanden.

• Een opnieuw ontworpen interface van E-mailserver om e-mail voor meerdere domeinen te configureren.

• Adressen van vergaderruimten kunnen worden bewaard in Agenda-server waardoor clients locaties op een kaart en reistijden kunnen koppelen.

• Vereenvoudigde configuratie van Xsan-volumes en clients met behulp van het programma Server en configuratieprofielen.

• Server voert nu diagnostische tests van het netwerk uit om te controleren of de server via het internet toegankelijk is. Diagnostische tests van het netwerk controleren de bereikbaarheid door de hostnaam van de server, servicepoorten en DNS MX-records te controleren.

• Firewall en instellingen voor de toegang tot de voorziening op basis van gebruikers of groepen kunnen nu op het tabblad Toegang van het paneel Server worden gedefinieerd. Toegangsbeperkingen kunnen op verschillende niveaus worden toegepast: voor alle netwerken, lokale netwerken, deze Mac, aangepaste netwerken en specifieke gebruikers en groepen.

• Xcode Server-compatibiliteit met Xcode 6.

• Verbeterde grafieken en visuele statistieken.

Voor gedetailleerde informatie over de beveiligingsinhoud van Server 4 gaat u naar:

http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

Als u de upgrade vanaf een eerdere versie van Server uitvoert, voert u eerst de upgrade naar OS X Yosemite uit en koopt en installeert u vervolgens Server 4. Meer informatie over upgrade en migratie vindt u op de website Apple Support.