Over OS X Server 4.1

Lees hier meer over de wijzigingen in de OS X Server v4.1-update.

Installatie

Deze software werkt OS X Server v4.0 bij naar v4.0.3. Hiervoor is OS X Yosemite v10.10.3 vereist.

OS X Server v4.1 is beschikbaar in de Mac App Store. De software wordt weergegeven in het paneel 'Updates' als OS X Server (Yosemite) op je computer is geïnstalleerd. Klik op de knop 'Update' om deze update te installeren. Om te voorkomen dat voorzieningen worden onderbroken, worden Server-updates niet automatisch geïnstalleerd (zelfs niet als je ervoor hebt gekozen om andere updates uit de Mac App Store automatisch te installeren).

Tijdens de installatie zie je mogelijk het bericht 'De app Server is vervangen'. Dit is normaal bij de update. Alle instellingen en gegevens van Server blijven tijdens de update behouden.

Open na afloop van de installatie de app Server om de configuratie van je eerder geconfigureerde voorzieningen te voltooien.

Wijzigingen in deze versie

Server v4.1 verbetert de algemene stabiliteit van OS X Server en bevat de volgende specifieke verbeteringen:

• Bijgewerkt voor OS X Yosemite v10.10.3

• Ondersteuning in Profielbeheer voor nieuwe functies, Mobile Device Management-commando's en payloads die zijn geïntroduceerd in iOS 8.3

• De configuratie van de cachingserver bevat nu een optie om DNS TXT-records in Windows-structuur uit te voeren

• Verbeteringen in de Berichten-voorziening voor groepstoegang

• Verbeteringen voor het zoeken naar apparaten in Profielbeheer

• Gebruikers- en groepsaccounts kunnen nu naar een bestand worden geëxporteerd

• Verbeterde betrouwbaarheid bij het maken en terugzetten van Time Machine-reservekopieën

• Oplossing voor een probleem waardoor Server kon vastlopen bij het bijwerken van Profielbeheer- en Wiki-voorzieningen

Als je een upgrade uitvoert van een eerdere versie van Server, voer je eerst een upgrade uit naar OS X Yosemite en koop en installeer je vervolgens Server 4. Meer informatie over het uitvoeren van een upgrade of migratie vind je op de website van Apple Support.