Pagina's: inhoudsopgave gebruikt alleen Arabische cijfers

Wanneer je een document maakt in Pages, kun je paginanummers aan je pagina's toevoegen en zelfs een nummeringsindeling kiezen (zoals 1, 2, 3; A, B, C; of I, II, III). Als je een inhoudsopgave voor je document maakt, geeft de inhoudsopgave paginanummers altijd weer als Arabische cijfers (1, 2, 3), zelfs als je een andere indeling voor je paginanummers hebt geselecteerd (bijvoorbeeld het letterschema A, B, C).

Als je paginanummers geen Arabische cijfers zijn, kan het moeilijk zijn om door je document te navigeren omdat de inhoudsopgave en paginanummers niet overeenkomen. Als algemene regel geldt dat je Arabische cijfers moet gebruiken om je pagina's te nummeren als je van plan bent een inhoudsopgave te gebruiken, zodat de inhoudsopgave correct naar paginanummers verwijst.

Als je een andere nummeringsindeling hebt gebruikt, kun je je inhoudsopgave bewerken met deze tijdelijke oplossing:

1. Exporteer je document als een RTF-document (Rich Text Format) (kies in het menu Bestand de optie Exporteer en selecteer het RTF-keuzerondje in het volgende dialoogvenster).

2. Open het RTF-document in Pages (kies in het menu Bestand de optie Openen of sleep het RTF-bestand naar het Pages-symbool in het Dock).

3. Wijzig de nummers in het gedeelte 'Inhoudsopgave' handmatig zodat ze overeenkomen met je paginanummeringsschema.

Houd er rekening mee dat een deel van je opmaak tijdens dit proces kan veranderen en mogelijk moet worden gecorrigeerd.