Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

BootROM- of firmwareversie bepalen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de BootROM- of firmwareversie kunt bepalen op Apple computers die na 1998 zijn geïntroduceerd.

Er zijn twee manieren om de revisie van het opstart-ROM te controleren.

Apple Systeemprofiel 2.1.2 of nieuwer bevat informatie over de revisie van het opstart-ROM. Kies 'Over Apple Systeemprofiel' in het Apple-menu om informatie over de revisie te bekijken. Op het tabblad 'Systeemprofiel' verschijnt onder 'Informatie over productie' de volgende informatie:

(VOORBEELD)

Informatie over productie

ROM-revisie: $77D.44B5

Opstart-ROM-versie: 1.1f4

Mac OS ROM-bestandsversie: 1.3

Serienummer: XB00000000XXX-XXX

Softwarebundel: 694-1137

Sales-ordernummer: niet van toepassing

De versie van Apple Systeemprofiel die wordt meegeleverd bij winkelversies of updates van Mac OS 8.5 of 8.5.1 bevat deze informatie niet. Mac OS 8.6 bevat versie 2.2 met deze informatie in de informatie van Systeemprofiel. Bij computers die niet beschikken over de juiste versies van Apple Systeemprofiel, moet je de ROM-revisie controleren in Open Firmware. De informatie over de revisie bekijken:

1. Zet de computer uit.

2. Start de computer op en houd cmd-opt-o-f ingedrukt

3. De opstart-ROM-revisie wordt bovenaan het scherm weergegeven.

4. Typ 'bye' gevolgd door