OS X: Terug naar mijn Mac vereist AirPort-basisstation of UPnP-compatibele router van een andere fabrikant

Lees hier hoe je Terug naar mijn Mac gebruikt met een AirPort-basisstation of UPnP-compatibele router van een andere fabrikant.

Voor de beste gebruikerservaring met Terug naar mijn Mac gebruik je OS X Mountain Lion of OS X Lion v10.7.5 of hoger (gebruik Software-update om de nieuwste updates te downloaden en te installeren). Zorg er ook voor dat de router ondersteuning biedt voor NAT-PMP (NAT-poortkoppelingsprotocol) of UPnP (Universal Plug and Play) en dat dit is ingeschakeld.

De functie Terug naar mijn Mac van Mac OS X is ontworpen om naadloos te werken met compatibele AirPort-basisstations. Zorg ervoor dat de AirPort-software up-to-date is. De naadloze integratie wordt bereikt door het gebruik van het NAT-poortkoppelingsprotocol (NAT-PMP) waarmee de computer het AirPort-basisstation automatisch kan configureren om services tussen het lokale netwerk en het internet te bieden.

Sommige internetrouters van andere fabrikanten gebruiken de technologie UPnP (Universal Plug and Play) die lijkt op NAT-PMP. Terug naar mijn Mac werkt met zowel NAT-PMP als UPnP.

Als Terug naar mijn Mac niet werkt

Volg deze instructies om Terug naar mijn Mac in AirPort-configuratieprogramma 6.x in te schakelen

1. Open het AirPort-configuratieprogramma (in /Programma's/Hulpprogramma's).

2. Zoek het juiste basisstation en klik op het symbool ervan.

3. Kies ‘Wijzig’ in het venstermenu.

4. Klik op de plusknop (+) onder Terug naar mijn Mac.

5. Voer een iCloud-gebruikersnaam en -wachtwoord in en log in.

6. Klik op ‘Werk bij’ om de wijzigingen te bewaren.

7. Het symbool van het basisstation wordt in het grijs weergegeven en de status is ‘Bijwerken...’ totdat de configuratie van het basisstation is voltooid. Stop het AirPort-hulpprogramma wanneer het proces is voltooid.

Als Terug naar mijn Mac niet werkt en je een router van een andere fabrikant gebruikt, zorg je ervoor dat UPnP is ingeschakeld. Raadpleeg de documentatie van het apparaat of neem contact op met de fabrikant voor informatie over het inschakelen van UPnP.

Meer informatie

Voor meer informatie over het instellen van Terug naar mijn Mac raadpleeg je Gebruik van en probleemoplossing voor Terug naar mijn Mac.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.