De 'Apple ID voor leerlingen'-account van je kind configureren

Lees hier hoe je de 'Apple ID voor leerlingen’-account van je kind configureert en beheert.

Waar vind ik het online toestemmingsformulier?

Open de e-mail van Apple met het onderwerp 'Apple ID voor leerlingen: informatie voor ouders/voogd' en klik op de link voor het online toestemmingsformulier.

Als je meerdere e-mails hebt ontvangen over je kind, moet je ervoor zorgen dat je op de link in de recentste e-mail klikt.

Hoe ga ik akkoord met het online toestemmingsformulier?

Scrol omlaag en lees de Verklaring omtrent privacy en instemming voor ouders. Selecteer vervolgens 'Akkoord'.

Wat moet ik doen als de webpagina mijn tijdelijke wachtwoord niet accepteert?

Controleer of je het volledige wachtwoord hebt gekopieerd en verwijder eventuele spaties vóór of achter het wachtwoord voordat je het plakt. Je kunt het wachtwoord ook handmatig invoeren.

Als er na het gebruiken van je tijdelijke wachtwoord opnieuw om een wachtwoord wordt gevraagd, moet je je webbrowser opnieuw starten. Klik vervolgens opnieuw op het online toestemmingsformulier.

Wat moet ik doen om de naam of geboortedatum van mijn kind te wijzigen?

Controleer de naam en geboortedatum van je kind en corrigeer eventuele onjuistheden. Je kunt de geboortedatum later niet meer wijzigen, en je hebt de geboortedatum nodig als je het wachtwoord van de Apple ID opnieuw moet instellen.

Hoe kies ik beveiligingsvragen?

Het is verstandig om beveiligingsvragen en de bijbehorende antwoorden zo te kiezen dat jij ze gemakkelijk kunt onthouden, maar dat andere mensen ze niet kunnen raden. Als jij en je kind het wachtwoord van de Apple ID allebei zijn vergeten, kun je het opnieuw instellen met behulp van de beveiligingsvragen en je herstel-e-mailadres.

Hoe kan ik het e-mailadres verifiëren dat ik als ouder of voogd wil gebruiken?

Nadat je akkoord bent gegaan met het toestemmingsformulier en de pagina 'Apple ID aangemaakt' wordt weergegeven, ontvang je een verificatiemail van Apple met het onderwerp 'Verifieer het e-mailcontactadres voor [naam van je kind]'. Klik op de link 'Verifieer nu' in de e-mail en log vervolgens in met de Apple ID van je kind.

Je moet het e-mailadres verifiëren dat je als ouder of voogd gebruikt, zodat je meldingen kunt ontvangen over de account van je kind. Nadat je het e-mailadres hebt geverifieerd, kun je dit e-mailadres ook gebruiken om het wachtwoord van je kind opnieuw in te stellen.

Wat moet ik doen als mijn kind het wachtwoord is vergeten?

Ga naar je Apple ID-accountpagina, klik op 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volg de instructies op het scherm. Als je je e-mailadres als ouder of voogd had geverifieerd, sturen we een e-mail naar dat adres met instructies voor het opnieuw instellen van je wachtwoord.