MacBook Pro: over automatische videokeuze en OpenGL-apps

Je merkt misschien dat de gebruiksduur van de batterij lijkt af te nemen terwijl bepaalde apps actief zijn, zelfs als je de optie 'Automatische videokeuze' in het voorkeurenpaneel 'Energiestand' hebt ingeschakeld.

Op Mac-computers die automatische videokeuze voor twee grafische processors ondersteunen, kan sommige software die OpenGL-technologie gebruikt, de afzonderlijke, krachtigere grafische kaart automatisch inschakelen. Overweeg voor de beste batterijprestaties om apps die met OpenGL werken, te sluiten wanneer je ze niet meer gebruikt.

Meer informatie

Voorbeelden van OpenGL-apps zijn Google Chrome (alle versies) en Firefox-webbrowsers versie 4.0 tot en met 8.0, Grab, een app die wordt gebruikt voor het maken van screenshots, en sommige iLife- en iWork-apps, zoals iPhoto, iMovie en Keynote.

Hulpprogramma's met de mogelijkheid om het gebruik van de geïntegreerde of afzonderlijke grafische kaart af te dwingen, zorgen niet altijd voor een langere gebruiksduur van de batterij en worden niet aanbevolen door Apple.

Meer informatie over het aanpassen van grafische prestaties en automatische videokeuze op je MacBook Pro.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.