Wees voorbereid op de verwijdering van VPN met PPTP voordat u een upgrade naar iOS 10 en macOS Sierra uitvoert

Systeembeheerders die willen upgraden naar iOS 10 en macOS Sierra moeten stoppen met het gebruiken van PPTP-verbindingen voor VPN. Lees hier over de alternatieven die u kunt gebruiken om uw gegevens te beschermen.

Als u gebruikmaakt van een VPN-server met PPTP, kunnen gebruikers van iOS 10 en macOS Sierra er geen verbinding mee maken. PPTP-verbindingen worden door iOS 10 en macOS Sierra verwijderd uit alle VPN-profielen wanneer een gebruiker een upgrade uitvoert op het apparaat.

Hoewel het PPTP-protocol nog beschikbaar is in iOS 9 en lager of OS X El Capitan en lager, raden we het gebruik ervan af voor veilige, persoonlijke communicatie.

Alternatieven voor PPTP-verbindingen voor VPN

Probeer een van deze veiligere alternatieve VPN-protocollen voor gebruikersgebaseerde identiteitscontrole:

• L2TP/IPSec

• IKEv2/IPSec

• Cisco IPSec

• SSL VPN-clients in de App Store van leveranciers als AirWatch, Aruba, Check Point, Cisco, F5 Networks, MobileIron, NetMotion, Open VPN, Palo Alto Networks, Pulse Secure en SonicWall

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.