Over de firmware-update van de Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

Deze firmware-update verhelpt mogelijke onregelmatige flikkeringen en compatibiliteitsproblemen. In sommige gevallen kunnen deze problemen ervoor zorgen dat er geen beeld wordt weergegeven op sommige externe beeldschermen wanneer je de Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter gebruikt met je Mini DisplayPort-compatibele Mac.

Dit proces bestaat uit twee delen:

1. Het Mini DisplayPort naar VGA-firmware-updateprogramma installeren op je harde schijf

2. Het Mini DisplayPort-naar-VGA-firmware-updateprogramma gebruiken om de firmware van je Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter bij te werken

Controleer voordat je begint of je computer is aangesloten op het lichtnet.

Sommige USB- en FireWire-apparaten kunnen verhinderen dat firmware-updates correct worden geïnstalleerd. Ondervind je problemen bij het installeren van deze update, ontkoppel dan niet-essentiële apparaten en gebruik alleen een Apple toetsenbord, muis, beeldscherm, Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter en extern beeldscherm.

Opmerking: deze update vereist een voor Macintosh geformatteerde schijf of partitie, een beheerderswachtwoord en 29,8 MB vrije ruimte.

Het Mini DisplayPort naar VGA-firmware-updateprogramma installeren op je computer

1. Sluit alle apps, behalve je webbrowser.

2. Download de Mini DisplayPort-naar-VGA-firmware-update. De download plaatst een schijfkopie met een installatieprogramma in je map 'Downloads'.

• Opmerking: als je de update downloadt met Safari, zal Safari je melden dat de schijfkopie een programma bevat. Klik op 'OK' om door te gaan. Als de optie 'Open veilige bestanden na downloaden' is geselecteerd in de voorkeuren voor Safari, wordt het schijfkopiebestand automatisch geactiveerd. Is die voorkeur niet ingeschakeld in Safari, dubbelklik dan op de schijfkopie om deze te activeren.

3. Dubbelklik op de schijfkopie 'Mini DP VGA Firmware Update' om deze te openen.

4. Dubbelklik op het bestand 'MiniDPVGAFirmwareUpdate.pkg'.

5. Lees het 'Welkom'-scherm en klik op 'Ga door'.

6. Lees het scherm 'Belangrijke informatie' en klik op 'Ga door'.

7. Klik na het lezen van de softwarelicentieovereenkomst op 'Ga door'.

8. Klik op 'Akkoord' om akkoord te gaan met de licentievoorwaarden.

9. Selecteer het volume waarop je de update wilt installeren en klik op 'Ga door'. De firmware wordt standaard geïnstalleerd in het bestandspad /Apps/Hulpprogramma's.

10. Controleer of je voldoende schijfruimte hebt (29,8 MB) en klik op 'Installeer'.

11. Je wordt gevraagd je beheerderswachtwoord in te voeren. Voer het wachtwoord van het in en klik op 'OK'.

12. Standaard wordt 'Mini DP VGA Update' geïnstalleerd in de map /Apps/Hulpprogramma's.

13. Nadat de software met succes op je harde schijf is geïnstalleerd, verschijnt het bericht 'Installatie voltooid'. Klik op 'Sluit'.

De firmware van je Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter bijwerken

1. Als de update nog niet actief is, open je de Mini DP VGA-firmware-update vanuit de map Apps/Hulpprogramma's.

2. Lees de installatie-instructies voor de firmware-update op het scherm en klik op 'Herstart'.

• Opmerking: de app voor het bijwerken van de firmware kan achter het installatievenster verschijnen.

3. Voer een beheerderswachtwoord in en klik op OK.

4. Je Mac wordt opnieuw opgestart en je hoort mogelijk een lange toon. Het scherm kan een minuut of langer zwart blijven terwijl de firmware wordt bijgewerkt. Schakel de Mac of het externe beeldscherm niet uit terwijl dit gebeurt. Wanneer de update klaar is met het wegschrijven van de firmware, wordt je Mac geherstart.

5. Wanneer de update is voltooid, wordt de melding 'Firmware succesvol geïnstalleerd' weergegeven. Klik op 'Stop'.

Je Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter is nu bijgewerkt.

Belangrijk: als er een bericht verschijnt dat aangeeft dat het updateprogramma geen ondersteunde Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter kan vinden, controleer je het volgende:

• Zorg ervoor dat je adapter is aangesloten en aangesloten op een werkend extern beeldscherm en klik vervolgens op 'Probeer opnieuw'.

• Als je dit bericht blijft krijgen, werkt het externe beeldscherm mogelijk niet met het updateprogramma. Probeer, indien beschikbaar, een andere extern beeldscherm of bel Apple voor extra hulp.

• Als het updateprogramma meldt dat je Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter al de meest recente versie is, heeft je computer deze update niet nodig.

Heb je meer dan één Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter waarvoor deze update nodig is, zorg er dan voor dat je er slechts één tegelijk aansluit.