Over de RADIUS-voorziening voor macOS Server

RADIUS wordt meegeleverd bij macOS Server maar wordt niet weergegeven als een aparte voorziening in het programma Server.

RADIUS is standaard uitgeschakeld in macOS Server.

RADIUS inschakelen voor macOS Server

1. Selecteer in de navigatiekolom van het programma Server het AirPort-apparaat dat als internetrouter wordt gebruikt.

2. Kies 'Vereis inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord via wifi'.

Het programma Server start RADIUS op de server, registreert het geselecteerde draadloze Apple apparaat bij RADIUS en machtigt alle gebruikersaccounts op de server (inclusief gebruikers van verbonden externe adreslijsten) om toegang te hebben tot het draadloze netwerk. Alle verbindingen gebruiken het standaard SSL-certificaat van de server.

RADIUS-instellingen aanpassen

RADIUS-instellingen kunnen worden aangepast met behulp van het commando radiusconfig. Voer voor meer informatie over aanpassing het commando man radiusconfig uit in Terminal.