Apple oortjes met afstandsbediening en microfoon gebruiken met je Mac

Apple oortjes met afstandsbediening en microfoon werken niet alleen met iPod en iPhone, ze werken ook goed met Apple computers. Lees hier meer over hoe je deze producten samen gebruikt.

Welke Apple computers werken met de microfoon- en volumeregelaars die bij de Apple oortjes met afstandsbediening en microfoon worden geleverd?

Elke computer die 'Externe microfoon' weergeeft in Systeemprofiel, werkt met de Apple oortjes met afstandsbediening en microfoon. Kies Over deze Mac in het Apple-menu () om te controleren of de externe microfoon in Systeemprofiel staat en klik vervolgens op 'Meer info'. Selecteer 'Audio (ingebouwd)' in het gedeelte 'Hardware'.

Is er een manier om te zien dat mijn systeem mijn oortjes detecteert?

Ja. Kies in het Apple-menu () de optie Systeemvoorkeuren. Kies in het menu Weergave de optie Geluid. Terwijl je oortjes verbonden zijn, klik je op het tabblad 'Uitvoer'. 'Koptelefoon' zou als uitvoerapparaat moeten worden vermeld. Klik op het tabblad 'Invoer' om te controleren of 'Externe microfoon' is geselecteerd als invoerapparaat.

Is er een manier om te zien of mijn systeem de externe microfoon kan gebruiken?

Ja. Kies in het Apple-menu () de optie Systeemvoorkeuren. Kies in het menu Weergave de optie Geluid. Als 'Externe microfoon' wordt vermeld op het tabblad 'Invoer', kan je computer de microfoon gebruiken die is meegeleverd met de Apple oortjes met afstandsbediening en microfoon.

Moet ik iets speciaals doen om alle functies van deze oortjes in te schakelen?

Nee, je sluit ze gewoon aan. Wanneer je computer ze detecteert, wordt de audio-uitvoer automatisch overgeschakeld naar je oortjes en de audio-invoer naar de microfoon.

Soms lijken de volumeregelaars of de microfoon niet te werken nadat ik ze op mijn computer heb aangesloten. Hoe kan ik dit oplossen?

Mogelijk heb je de volumeregelaar ingedrukt gehouden terwijl je ze aansloot. Hierdoor kunnen de volumeregelaars of de microfoon op onverwachte manieren werken. Koppel je oortjes los van de computer en sluit ze opnieuw aan. Let er daarbij op dat je niet op de volumeregelaar drukt.