Boot Camp: iMac geeft een zwart scherm weer tijdens de installatie van Windows 7

Bij het installeren van Microsoft Windows 7 op een iMac (27-inch, eind 2009) en iMac (21,5-inch, medio 2010) met Boot Camp, kan er een zwart scherm verschijnen. Dit kan gebeuren omdat het installatieprogramma van Windows 7 niet de benodigde video- of Bluetooth-stuurprogramma's voor jouw Mac bevat.

Volg de onderstaande stappen om de benodigde stuurprogramma's te downloaden en Windows 7 op je iMac te installeren:

Opmerking: als je een upgrade uitvoert vanaf Windows Vista, moet je de Apple_Win7_Upgrade_Utility gebruiken voordat je een upgrade-installatie start. Dit is niet vereist voor een schone installatie van Windows 7.

1. Ga naar de onderkant van de softwarelicentieovereenkomst voor Boot Camp en klik op 'Accepteren en downloaden' om akkoord te gaan met de licentie.

2. De bestanden zijn verpakt in een .zip-bestand. Klik er dubbel op om het uit te vouwen.

3. Sluit je USB-opslagapparaat of SD-kaart aan.

• Opmerking: Je USB-opslagapparaat moet rechtstreeks op de achterkant van de iMac worden aangesloten en niet op een toetsenbord of op een andere hub die onvoldoende stroom levert.

4. Als het USB-apparaat of de SD-kaart niet is geformatteerd als MS-DOS (FAT), of als je het niet zeker weet, volg je de stappen A tot en met N direct hieronder; anders ga je naar stap 5.

• Belangrijk: Met deze stappen wordt de inhoud van het USB-opslagapparaat of de SD-kaart gewist. Maak een op een andere schijf een reservekopie van alle belangrijke bestanden die erop staan.

1. Kies 'Ga' > 'Hulpprogramma's'.

2. Open Schijfhulpprogramma.

3. Selecteer het USB-station aan de linkerkant van het venster Schijfhulpprogramma.

4. Klik op het tabblad 'Partities'.

5. Kies het aantal partities in het menu 'Volume-indeling'. Als je het aantal partities niet kunt kiezen, probeer je mogelijk de opstartschijf te partitioneren.

6. Klik op 'Opties'.

7. Klik op 'MBR (hoofdopstartrecord)'.

8. Klik op 'OK'.

9. Klik op het tabblad 'Structuur'.

10. Selecteer MS-DOS (FAT).

11. Noem de schijf MBRFAT.

12. Klik op 'Pas toe'.

13. Klik op 'Partitioneer'.

14. Wanneer het proces is voltooid, sluit je Schijfhulpprogramma af.

5. Sleep 'Drivers' en 'AutoUnattend.xml' vanuit de map 'iMac_Late_2009_2010_Win7_Drivers' (die je in stap 2 hebt uitgevouwen) naar het pictogram van het USB- of SD-kaartapparaat om de bestanden ernaar te kopiëren. Kopieer ze niet naar submappen.

6. Start Boot Camp-assistent.

7. Selecteer een partitiegrootte en klik op 'Partitioneer'.

8. Nadat het partitioneren is voltooid, klik je op 'Start de installatie' en plaatst je de Windows 7-installatie-dvd. De computer wordt nu opnieuw opgestart.

9. Volg de installatie-instructies van Windows op het scherm. Als dit een nieuwe installatie is, vergeet dan niet om het Windows-installatieprogramma te gebruiken om de BOOTCAMP-partitie te formatteren. Je moet klikken op 'Stationsopties (geavanceerd)' om een keuzemogelijkheid voor formatteren te zien.

10. De computer zal tijdens het installatieproces verschillende keren opnieuw opstarten. Het scherm kan enkele minuten zwart worden terwijl het Windows-installatieprogramma zoekt naar stuurprogramma's op je USB-opslagapparaat. Je mag de computer tijdens dit proces niet uitschakelen.

11. Er moet uiteindelijk een scherm verschijnen waarin je wordt gevraagd om een ​​gebruikersaccount aan te maken in Windows 7.

Als het scherm na een aantal minuten zwart blijft, schakel je de computer uit (houd de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt) en ga je terug naar stap 4. Je USB-apparaat of SD-kaart moet geformatteerd zijn als MBR (hoofdopstartrecord) en FAT, en 'AutoUnattend.xml' en 'Drivers' moeten zich op het hoogste directoryniveau bevinden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.