AirPort: kan geen verbinding maken met een wifinetwerk met een verborgen SSID (wifinetwerknaam)

Je kunt mogelijk geen verbinding maken met een verborgen wifinetwerk, zelfs wanneer je het juiste wachtwoord gebruikt.

Een verborgen wifinetwerk is een netwerk dat opzettelijk zo is geconfigureerd dat de huidige SSID (wifinetwerknaam) niet wordt weergegeven wanneer je een wifinetwerk zoekt om verbinding te maken. Dit betekent dat de naam van het wifinetwerk handmatig moet worden ingevoerd, net zoals het werd ingevoerd tijdens de configuratie bij het configureren van je wifirouter.

Als je geen verbinding kunt maken met een verborgen wifinetwerk maar je weet zeker dat je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd, controleer je of je de juiste SSID en het beveiligingstype van je wachtwoord invoert. Vanwege de aard van verborgen wifinetwerken weet je computer niet welk beveiligingstype moet worden gebruikt voor het wachtwoord dat je invoert.

Wanneer je verbinding maakt met een wifibasisstation met een verborgen SSID (wifinetwerknaam) dat geconfigureerd is om een identiteitscontrole via WEP (TSN) te gebruiken, controleer je of je WPA/WPA2 - persoonlijk hebt gekozen in het menu Beveiliging.

Meer informatie

Als je een gesloten netwerk met een AirPort-basisstation of router van een andere fabrikant aanmaakt, blijft de naam van het netwerk verborgen voor computers die zoeken naar draadloze netwerken. Clients moeten de exacte netwerknaam invoeren om verbinding te maken met het netwerk en worden mogelijk gevraagd een wachtwoord in te voeren.

Voor meer informatie over WEP (TSN) raadpleeg je:

• Wat is een TSN (Transitional Security Network)?

• AirPort Extreme (802.11n): WPA persoonlijk wachtwoord vereist bij verbinding via WEP (TSN)

• Een wachtwoord kiezen voor netwerken die gebruik maken van Wired Equivalent Privacy (WEP)