AirPort: NAT-poortkoppeling naar L2TP VPN-servers met privéadressen via het AirPort-configuratieprogramma werkt niet

Lees hier wat je moet doen als de NAT-poortkoppeling naar L2TP VPN-servers met privéadressen via het AirPort-configuratieprogramma niet werkt.

Via NAT (Network Address Translation) kun je één publiek IP-adres delen met meerdere computers en apparaten in het netwerk. In bepaalde omgevingen kan het nodig zijn om je AirPort-apparaat zo te configureren dat toegang tot L2TP VPN-servers met privéadressen wordt toegestaan. Bij deze poortconfiguratie wordt geprobeerd om IKE door te verwijzen via UDP-poort 500 en ESP-UDP via UDP-poort 4500, wat een conflict met 'Terug naar mijn Mac' kan veroorzaken.*

Als je NAT-poortdoorsturing naar L2TP VPN-servers met privéadressen wilt inschakelen voor je AirPort-basisstation, moet je er eerst voor zorgen dat de service 'Terug naar mijn Mac' is uitgeschakeld in het AirPort-configuratieprogramma. Als je NAT-poortdoorsturing naar L2TP VPN-servers met privéadressen wilt configureren met 'Terug naar mijn Mac' ingeschakeld, wordt de instelling voor poortdoorsturing naar de servers genegeerd.

*Sinds 1 juli 2019 is 'Terug naar mijn Mac' niet meer beschikbaar.

'Terug naar mijn Mac' uitschakelen voor AirPort-basisstations

Zorg ervoor dat je bent verbonden met hetzelfde lokale netwerk als het AirPort-basisstation dat je wilt configureren. Deze instructies zijn van toepassing op AirPort-configuratieprogramma 6.0 of nieuwer.

1. Kies voor OS X in de Finder Hulpprogramma's in het menu Ga en open vervolgens het AirPort-configuratieprogramma. (Zoals vermeld, moet je AirPort-configuratieprogramma 6.0 of nieuwer gebruiken.)

• Selecteer voor Windows het menu Start > Alle programma's > AirPort en open het AirPort-configuratieprogramma. (Zoals vermeld, moet je AirPort-configuratieprogramma 6.0 of nieuwer gebruiken.)

2. Selecteer je AirPort-basisstation en klik op 'Wijzig'.

3. Voer het wachtwoord van het AirPort-basisstation in als daarom wordt gevraagd (niet het wachtwoord voor 'Terug naar mijn Mac').

4. Klik op het tabblad 'Basisstation' als dit nog niet is geselecteerd. Selecteer vervolgens alle accounts van 'Terug naar mijn Mac' en klik op de minknop voor elke account.

5. Klik op 'Werk bij' om de wijzigingen op te slaan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.