Als macOS High Sierra je wachtwoord laat zien in plaats van de wachtwoordaanwijzing voor een versleuteld APFS-volume

Als je je wachtwoord ziet in plaats van je wachtwoordaanwijzing voor een versleuteld APFS-volume, moet je maatregelen nemen om je gegevens te beschermen.

Je wachtwoord kan worden weergegeven in plaats van je wachtwoordaanwijzing als je het commando 'Voeg APFS-volume toe' in Schijfhulpprogramma hebt gebruikt om een versleuteld APFS-volume aan te maken en je een wachtwoordaanwijzing hebt opgegeven.

Als je het wachtwoord wijzigt op een getroffen volume, wordt de hint gewist, maar heeft dit geen invloed op de onderliggende coderingssleutels die de gegevens beschermen.

Apple raadt je aan deze stappen te nemen om je gegevens veilig te houden.

Dit is niet van invloed op versleutelde APFS-volumes die je op een andere manier hebt aangemaakt.

Een versleuteld APFS-volume beschermen

Volg de volgende stappen om macOS High Sierra bij te werken, een reservekopie van het versleutelde APFS-volume te maken, het volume te wissen en de gegevens terug te zetten.

1. Installeer de aanvullende macOS High Sierra 10.13-update via de pagina 'Updates' van de App Store.

2. Maak een versleutelde reservekopie van de gegevens in het beïnvloede versleutelde APFS-volume.

3. Open Schijfhulpprogramma en selecteer het beïnvloede versleutelde APFS-volume in de navigatiekolom.

4. Klik op 'Deactiveer' om het volume te deactiveren.

5. Klik op 'Wis'.

6. Typ een naam voor het volume in het veld 'Naam' wanneer je daarom gevraagd wordt.

7. Wijzig de structuur naar APFS.

8. Wijzig de structuur vervolgens opnieuw naar APFS (versleuteld).

9. Voer een nieuw wachtwoord in het dialoogvenster in. Voer het wachtwoord opnieuw in om het te verifiëren. Als je dat wilt, kun je een wachtwoordaanwijzing voor het versleutelde APFS-volume opgeven. Klik op 'Kies'.

10. Klik op 'Wis'. Je kunt de voortgang van het wisproces zien.

11. Klik op 'Gereed' als het wissen is voltooid.

12. Zet de gegevens waarvan je tijdens stap 2 een reservekopie hebt gemaakt, terug naar het nieuwe versleutelde APFS-volume dat je zojuist hebt aangemaakt.

Andere accounts beschermen

Als je schijfwachtwoord voor een beïnvloed versleuteld APFS-volume hetzelfde is als het wachtwoord dat je gebruikt voor een macOS-gebruikersaccount of een internetvoorziening, moet je het wachtwoord van de gebruikersaccount of internetvoorziening wijzigen.